Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bezcitný chovatel vyhodil fenku se šesti štěnaty

Autor: sč - 
11. ledna 2012
22:35

Naprosto bezcitně se zachoval chovatel, který v silném dešti v neděli večer vyhodil z auta ve Vlčnově na Uherskohradišťsku fenku a šest jejích štěňátek. Zimou se třesoucích chlupáčků v příkopu se ujali na obecním úřadě. Čtyři již našli nové páníčky. Policie zatím marně pátrá po pachateli, kterému hrozí vysoká pokuta.

„Někdo je vyhodil z auta u plynostanice při výjezdu z Vlčnova na Uherský Brod. Z morálního hlediska je to hnus nejhoršího kalibru,“ vyjádřil se starosta obce Jan Pijáček. „Tři se třásli zimou a choulili k sobě v příkopu, další o kus dál u stolářství,“ referoval. Malí chlupáči našli útočiště nedjříve v garáži obecního úřadu a nyní v novém kotci s vyteplenou "ložnicí".

Sirotci našli domov na Hodonínsku

Jakmile se informace o sirotcích rozkřikla, ohlásili se zájemci. Z Kyjova včera přijeli Bůžkovi s vnučkou Kačenkou (5). Nejdříve se jí zalíbila fenečka, ale děda s babičkou jí to rozmluvili, protože chtěli pejska. „Tak si vezmeme  toho největšího a bude se jmenovat Tim,“ řekla nakonec  holčička. „Celý život jsme doma psíky. Ale dva roky máme pauzu. Bylo nám už smutno a zahrada se stala terčem zlodějských útoků. Tak potřebujeme i dobrého hlídače,“ uvedl Jan Bůžek (57).  "Takoví lidé asi nemají svědomí. Jinak by to nemohli udělat," kroutila hlavou paní Bůžková. „Největší zájem byl o bílé. Připomínali lední medvídky. Jeden má nyní domov v Rohatci, druhý v Hodoníně a třetí ve Vlčnově. Věříme, že hodné pány najdou i poslední dva sourozenci,“ doufá starosta.

Video  Fenku se štěňaty někdo bezcitně vyhodil. Ve Vlčkově jim teď hledají nový domov  - Blesk - Slávka Červená
Video se připravuje ...

Fenku se marně snaží odchytit

Vystresovaná fenka, která ještě kojila, v neděli utekla do polí. Na místo činu - k plynostanici se ale každý den vrací své děti hledat. "Dáváme jí tam granule. Již několikrát jsme se ji snažili odchytit. Měli jsme i uspávací foukačku. Ale ona to cítí a vždy uteče. Mizí, jakmile uvidí chlapa! Bojí se. Chtělo by to narkotizační pušku. „Pachatele čeká za přestupekzákona o týrání zvířat pokuta až 30 tisíc. Pokud by někdo věděl, kdo fenku se zeleným plátěným obojkem a štěňaty měl, nebo si všiml večer u plynostanice auta, volejte linku 158,“ žádá o pomoc veřejnost mluvčí policie Aleš Mergental.

ludmilak ( 13. ledna 2012 07:36 )

Jednou vám třeba dojde, o co máte ochuzený život. O lásku psa, jeho věrnost, o jeho oddané oči...

blooroses ( 13. ledna 2012 02:48 )

Mě bylo od začátku jasný, že seš retard marcelino007 Tomu článku, kde si i nadpis, kterej si asi jako jedinej byla schopná přečíst, tvrdě odporuje s obsahem, nevěří nikdo, teda kromě blbky marceliny007. Všem je jasný, že je to ubohej bleskoblábol, co překládal ožralej mačo a snažil se z toho udělat senzaci

Eva Kostkubová ( 12. ledna 2012 21:14 )

doufám, zelená karkulko, že na vás také jednou dojde, přeji vám mnoho úlovků při chcípání, takové jako vy, by mělo být právo utrácet a doufám, že na to dojde

zelena.karkulka ( 12. ledna 2012 19:55 )

navíc,nechápu co nad čím se dojímáte-pes je zvíře,tak by mělo být schopné se uživit samo,ne?Něco si ulovit,najít,tak jak to dělají a vždy dělali.

zelena.karkulka ( 12. ledna 2012 19:53 )

máš pravdu,kdyby totiž našli vykopnuté OPRAVDOVÉ holčičky a kluky a ne fenky a psi,tak by si je tihle ,,soucitní,,lidé domů nevzali.

Zobrazit celou diskusi