Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

O Silvestru vyjížděli hasiči nejčastěji za posledních pět let!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, zun - 
1. ledna 2012
08:18

Tak jako každý rok s sebou silvestrovské oslavy nesou řadu nepříjemností. Své o tom ví i hasiči. Za poslední noc roku 2011 vyjížděli k dvojnásobku případů než v běžný den.

Nejvyšší frekvence výjezdů je samozřejmě po půlnoci. Hasičský sbor vyjížděl nejčastěji k požárům kontejnerů a různých porostů. Jejich vzplanutí mělo na svědomí neopatrné zacházení se zábavní pyrotechnikou.

Tragicky dopadl dopolední požár v paneláku na Praze 6. Ač byl hořící byt evakuován, oheň si vyžádal jeden život. Na následky popálenin zemřela jedenaosmdesátiletá žena.

Hořelo v hlavním městě, ale i jinde. V Postřelmově vzplála galvanovna, naštěstí se nepotvrdil hrozící únik jedů.

S největším požárem se však museli vypořádat na Chebsku. V Aši totiž začal hořet místní obchodní dům. Mluvčí zasahujících karlovarských hasičů potvrdil škodu v rozsahu 10 milionů Kč!

Co je oproti tomu hořící maringotka v zahrádkářské kolonii na Mostecku. I když i ta dokázala znepříjemnit hasičům jejich silvestrovskou službu.

miglandc ( 1. ledna 2012 13:33 )

Je hodně těch kteří si užívají při tak zvaně zábavné pirotechnice.Těch zmařených živitů a a škod na majetku ta zábava fakt nestojí za to.Touto zábavou a kšeftem obchodníku trpí domácí zvířata.Člověk je fakt nepoučitelný tvor.Jen jakou asi mají radost ti kteří přišli o prsty a nebo příbuzní o blízkého člověka.Dětem na koupi teto ošklivá srandy daji sami radiče a pak se díví co mají doma za mrzáka.Já jsem za 100% zákaz této pirotechniky a do našich východních zemích nepatří!Místo toho aby si člověk zakřičel ať žije Nový Rok tak to potpálí vlastní nebo sousedův dům i s lidma.Kde jsou ty krásné oslavy kdy si lidé přáli a zpívali na Silvestra?!Chtěl bych teť vidět ty kteří mají smutek z oslavi.Moje matka Slov enka vždy říkavala v takových případech BOLO TI TO TREBA?!To už je ale pozdě!

Zobrazit celou diskusi