Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zuna má novou funkci: Stal se ředitelem regionální televize

Pavel Zuna pracoval jako programový ředitel Stream.cz
Pavel Zuna pracoval jako programový ředitel Stream.cz  (Autor: Blesk.cz)
Autor: ČTK, oj - 
21. listopadu 2011
13:44

Někdejší televizní moderátor, šéfredaktor a mediální manažer Pavel Zuna se stal novým výkonným ředitelem televize RTA. Na starosti bude mít fungování šesti oblastních studií Regionální Televizní Agentury, která působí v Praze, Brně, Ostravě, Českých Budějovicích, Zlíně a Hradci Králové. Napsal to server Česká média.

Zuna do RTA nastoupil po změně vlastníka televize. Její prodej před časem potvrdil podnikatel a také vydavatel serveru Česká média Jaroslav Berka. Ten prodal studia RTA na podzim letošního roku a v současné době není jejich vlastník znám.

"Poté, co se seznámím s provozem studií, bude mým hlavním úkolem připravit programovou náplň pro budoucí vysílání. Zaměřím se i na kvalitu a efektivitu," řekl Zuna, který bude vysílání řídit z pražské centrály RTA.

RTA vysílá na společných frekvencích s televizí Prima. Prima ale již oznámila, že toto uspořádání ke konci roku zruší využitím své nové licence na kanál Prima family. Pro vysílání svého hlavního programu od roku 2012 pak již nebude muset splňovat podmínku sdílet vysílací frekvence v určitých časech s regionálními vysílateli, s čímž ovšem RTA nesouhlasí a trvá na současných podmínkách.

"Situace se řeší a RTA má připraveny kroky, které budou v nejbližší době specifikovány a kterými se bude bránit," řekl Zuna.

Po svém odchodu z Primy před dvěma lety Zuna působil od května 2010 jako programový ředitel internetové televize Stream.cz. Letos v červnu na své pozici skončil, důvodem byly změny, které na serveru po jeho převzetí provedl nový většinový vlastník Seznam.cz.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi