Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Fenka Mišel zachránila celou rodinu před ohněm!

Autor: Jiří Čada, lmk - 
24. října 2011
19:02

Doslova v posledních okamžicích zachránila před šířícími se plameny fenka zlatého retrívra Mišel (11) svého pána a jeho spící matku (87). K požáru došlo ve středu nad ránem v rodinném domě v Okříškách na Třebíčsku. Oheň se po domě rozšířil pravděpodobně od závady na elektroinstalaci.

„Ona nás štěkotem budila už v noci okolo jedné. To ještě zdaleka nebylo v baráku vůbec nic cítit. Manželka o půl hodiny později odešla do kravína a také necítila na chodbě žádný kouř,“ líčil dramatickou událost majitel domu Bohumil Malý.

Ten v klidu dál spal, když pes za ním nad ránem vběhl přímo do ložnice. „To už bylo zle. Táhl mě ven. Chodbou šlehaly plameny a já z prvního patra jen v trenkách a bosý musel ven vylézt po požárním žebříku na zdi,“ popisoval své druhé nečekané procitnutí majitel domu. Okamžitě vzbudil syna, žijícího v sousedním domě. Spolu pak vyrazili okno v přízemí a z místnosti vynesli spící babičku.

Mezitím na místo dorazili hasiči. „Mišel už dvě hodiny před vypuknutím požáru cítila, že v domě není něco v pořádku. Někde už to muselo jiskřit. Zachránila nám životy,“ vděčně hladil Bohumil Malý u nohou sedící psí dámu. „Dostal jsem ji jako štěně od syna ke svým padesátinám. Spolehlivě rozeznává motory jednotlivých aut, která projedou ulicí,“ pyšní se schopnostmi svého psa Bohumil Malý. Přestože psí dáma je již značně pokročilého věku, za nic na světě by ji prý nevyměnil.

e.44 ( 24. října 2011 20:01 )

Jo, jo, je to děs. Škoda že aspoň toho psa nenechali doma a tahali ho s sebou po putikách, jak bylo jejich zvykem, jak psal kdosi v diskusi. Mohl toho kluka včas vzbudit, jako Mišel a jako kdsi ten náš pesan a mohlo to možná dopadnout líp.

marie60 ( 24. října 2011 19:53 )

 Takže,ted´ bylo v KRIMI_ZPRÁVÁCH o tom požáru při kterém zemřela ta malá holčička. Nebyla to vzorná rodina, máma a její přítel rádi chlastali a podle sousedů byli i tu noc v nějaké putyce až do rána. Měli spolu tu malou holčičku, chlapec byl z jiného manželství. Je to hrozné, že rodiče malých dětí mohou být tak dlouho v hospodě a ani nemají starost, co doma děcka mohou třeba udělat. Tohle však není ojedinělý případ.

marie60 ( 24. října 2011 19:32 )

Hodný pejsek.

587587 ( 24. října 2011 19:06 )

pro Mišel

Zobrazit celou diskusi