Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Důchodcům vypnuli topení: Jeden skončil v nemocnici

Podchlazeného muže musela do nemocnice dopravit sanitka
Podchlazeného muže musela do nemocnice dopravit sanitka  (Autor: Martin Mithofer)
Autor: INT, ljš - 
12. října 2011
16:45

Že není rozumné rekonstruovat kotelnu na začátku topné sezóny, když se venkovní teploty pohybují pod deseti stupni, se přesvědčili radní v Týně nad Vltavou. Tento jejich krok bohužel odnesl svým zdravím jeden ze seniorů (79) obývajících Dům s pečovatelskou službou, který by kotelna měla vytápět.

Podchlazeného muže, jehož tělesná teplota, byla pouhých 34 stupňů, museli záchranáři převézt do českobudějovické nemocnice. “Muž je stabilizován, avšak byl silně podchlazen a jeho stav byl velmi vážný,“ řekl agentuře Mediafax lékař z interního oddělení.

Asi dvacet důchodců si šlo v pondělí stěžovat u místostarostovi Týna nad Vltavou Ivo Machálkovi. “Řekl nám, že budeme aspoň otužilí. No copak tohle je jednání? Hlavně, že tu platíme poměrně velké peníze a teď nás nechají v zimě,“ podotkla seniorka z Domu s pečovatelskou službou.

Přestože starosta Týna nad Vltavou v pondělí sliboval, že situaci okamžitě vyřeší, jsou na tom senioři podle serveru tn.cz od úterního večera ještě hůř, protože jim byla navíc bez varování vypnuta i teplá voda. Bez tepla je navíc i nedaleká poliklinika.

marie60 ( 12. října 2011 17:43 )

 Tak to je teda sprostárna.Hlavně, že jim senioři platí velké prachy.Tyhle práce se dělávají přes léto a ne až je topná sezóna.Tady je vidět jak si váží starých lidí.

balda1 ( 12. října 2011 17:14 )

VTýně nad Vltavou takto naši volení zástupci jednají nejenom z důchdci ale se všemi. Konečně se provalila alespoň špička ledovce. Neprůhledné zakázky na projekty a pod.

bobina ( 12. října 2011 16:53 )

Pana strostu bych už příště nevolila . Jak je vidět,tak jak člověk zestárne,stává se nezajímavý,obtěžující a podle toho s ním všude i jednají. Pokud si lidé nebudou stěžovat,nic se dít nebude. Je to bezohledné jednání a je to o to smutnější,že se to děje bezbraným lidem. Pana starostu bych žalovala,je to hyena,jenže na to ti starouškové peníze nemají .

Zobrazit celou diskusi