Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Na domech chybí čísla popisná: Záchranáři musí hledat své pacienty

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: mor, Kbali - 
27. září 2011
22:46

Tragické následky by mohla způsobit taková prkotina! Na spoustě domů v Karlových Varech totiž chybí cedulky s číslem popisným. Záchranáři tak své pacienty musí hledat. Ztrácejí tím drahocenné minuty, při kterých může jít lidem o život.

Jasné označení chybí podle záchranářů zejména na nově zateplených domech. „Je toho čím dál více. Téměř denně pacienty hledáme,“ potvrdil mluvčí záchranky Lukáš Hutta. Záchranáři podle jeho slov při výjezdu domy počítají nebo se dohadují, jestli na této straně jsou sudá, nebo lichá označení.

„Snažíme se lidem zachránit život, jak nejrychleji umíme. Tohle nás ale dost brzdí. Kolikrát jde při záchraně života o sekundy,“ přidal mluvčí. Jak se Blesk přesvědčil, jen v ulici Západní v Karlových Varech postrádá důležitá označení pět domů. Problémy s chybějícími cedulkami mají i pošťačky a policie. „Stačí to ohlásit na magistrátu a my pak s majitelem nemovitosti zahájíme správní řízení, ve kterém fyzickou osobu můžeme pokutovat až do výše 10 tisíc korun,“ uvedl mluvčí magistrátu Jan Kopál.

zlymikes ( 28. září 2011 06:17 )

Musím se přidat ke kolegům.Minulý týden jsem sledoval řidiče PPL,který vezl sousedovi zásilku.A ten patří mezi ty "nepořádné", co nemají číslo na baráku. Přejel jeho domek cca o 30 metrů, zastavil,dal zpátečku a zvonil.

azorek ( 28. září 2011 00:43 )

Ještěže mají záchranáři ty drahé navigace,co jim pořád nějaké hyeny kradou ze sanitek při výjezdu!

e.44 ( 27. září 2011 23:07 )

Teda na celých pěti domech jim chybí označení To je teda katastrofa Tady u nás, městečko něco přes 2 tisíce obyvatel, neni jediné označení ani ulice, na domech jsou čísla jenom sem tam, na jedné straně ulice se nepravidelně střídaj lichá a sudá čísla a ani většinou nejdou po sobě. Ale ani sanitky, ani policajti tu žádný problémy nemaj. Prostě si adresu zadaj do navigace a ta je přivede až před hledanej dům. Že by v Karlových Varech měli hůř vybavené sanitky a policejní auta? Nebo tam dokonce neuměj s navigací zacházet?

Zobrazit celou diskusi