Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Konec nudy v Brně? Vítejte v Krně, baví se recesisté na Moravě

Návštěvníky moravské metropole Brna teď vítá cedule Krna.
Návštěvníky moravské metropole Brna teď vítá cedule Krna.  (Autor: Petr Konečný)
Autor: Ondřej Požár, pet - 
19. září 2011
14:46

Moravská recese jako Brno! Vtipálci z webové platformy Žítbrno.cz přejmenovali město pod Špilberkem. Na dopravní značce označující konec obce se tak místo názvu Brno objevilo Krno! Tahle taškařice je prý zřejmě dílem příznivců zmíněné webové domény, která si střílí z brněnského magistrátu.

Změna názvu na dopravní značce na Hádech v brněnské čtvrti Líšeň zjevně souvisí s článkem, který se na webu zitbrno.cz objevil.

Jeho autor Jabloň vysvětluje, že první písmeno v heslovitém názvu BRNO (Blízkost, Rozvoj, Nápaditost, Otevřenost) se radní z jihomoravské metropole rozhodli změnit na K jako Koncepce. A tím pádem se musí Brno přejmenovat na Krno!

Otázkou však podle některých Moraváků zůstává, jakpak asi bude Brňanům chutnat pivo, jehož název se změní na Starokrno. Ale zřejmě si rychle zvyknou, jak naznačuje majitel domény Žítbrno.cz Michal Kašpárek.

Za rok prý po Brně ani pes neštěkne!

„Někteří Krňané změnu přijali velmi vřele, jak ukazuje přelepování cedulí na výpadovkách, na hlavním nádraží nebo na ulici Starokrněnská,“ usmívá se Kašpárek.

Podle něj nejsou ani recesisté ze změny nadšeni. „Ale pokrok nezastavíme. Aspoň že Rozvoj, Nápaditost a Otevřenost zůstávají. Na jedno písmenko si snad lidé zvyknou. Za rok si na staré nekoncepční Brno nikdo ani nevzpomene,“ míní majitel domény.

U značky musejí vtipálky nejdřív chytit

Vtipálkům, kteří dopravní značku přelepili, hrozí podle mluvčí brněnských strážníků Denisy Kapitančikové postih jen v případě jejich dopadení.

„Pokud by takového člověka chytili, řešila by to přestupková komise. A ta by prokazovala, že hříšník udělal na značce takovou škodu, že by se musela třeba opravit nebo vyměnit za novou,“ dodala mluvčí.

Exministryně Riceová otevírá novou ulici Romana Onderky v Brně Exministryně Riceová otevírá novou ulici Romana Onderky v Brně | archiv zitbrno.cz

povidla ( 19. září 2011 18:36 )

Videt, ze Brnaci maji smysl pro humor. To asi Cechum schazi - umet si udelat ze sebe samych legraci. Pak dovedou uz jen napdat Moravany, coz moc vtipne nei...

welcomet ( 19. září 2011 18:03 )

Hm, brněnská jelita chtějí být vtipní...

jago ( 19. září 2011 16:20 )

A to slavnostní otevření ulice nesoucí jméno teho "študovaného" primátorského pazgřivca je takej recesa?

Zobrazit celou diskusi