Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Člen policejního gangu obral podnikatelku o 370 tisíc!

Z podvodu obžalovaný advokátní koncipient a expolicista Miloš A. (vpravo) se radí u soudu s obhájcem.
Z podvodu obžalovaný advokátní koncipient a expolicista Miloš A. (vpravo) se radí u soudu s obhájcem.  (Autor: Blesk - Ondřej Požár)
Autor: Ondřej Požár - 
8. září 2011
11:21

Miloš A. (43), jeden z členů údajného brněnského policejního gangu, stojí před soudem pro podvod. Podle obžaloby už před dvěma lety používal stejné vyděračské praktiky, z nichž je nyní spolu s dalšími bývalými kriminalisty
obviněn. Tehdy sliboval podnikatelce, že za úplatek zamete její trestní kauzu pod koberec!

Bývalý kriminalista Miloš A. podle žalobce Jana Petráska už jako advokátní koncipient  vylákal z podnikatelky Věry K. skoro 400 tisíc za to, že zařídí ukončení jejího trestního stíhání. S Milošem A. usedl na lavici obžalovaných i auditor a bývalý kriminalista Roman V. (38).

Podle obžaloby jim v roce 2009 podnikatelka předala nejprve dvacet tisíc korun pro policistku, která Věru K. trestně stíhala za podvod. Dalších sto tisíc bylo pro advokátní kancelář.

Miloš A. podnikatelce slíbil, že komisařka Katarina K. za další úplatu ve výši sto tisíc zastaví její trestní stíhání. O půl roku později od ní chtěl dalších
sto tisíc! „Lživě jí přitom tvrdil, že kriminalistka úspěšně její trestní stíhání zastavila!“ zdůraznil žalobce.

Podvedená podnikatelka Věra K. přišla k soudu jako utajená svědkyně. „Byla jsem obviněna z podvodu a jako obhájce mi doporučili pana doktora Miloše A. Ten mi řekl, že bude chtít 200 tisíc korun pro vyšetřovatelku, která mě trestně stíhala pokaždé pro něco jiného,“ vypovídala. Celkem měla zaplatit půl milionu, z toho 200 tisíc pro vyšetřovatelku a 300 tisíc pro advokátní kancelář, v níž pracoval Miloš A.

Během svědectví se podvedené podnikatelce udělalo nevolno a musela si sednout. „Byla jsem hospitalizovaná, špatně se mi okysličuje krev, a když se dostanu do stresu, tak se mi udělá špatně,“ vysvětlila Věra K.

Oba obžalovaní odmítli vypovídat. Roman V., který je souzený na svobodě, odkázal na svou dřívější výpověď. „Žádných 120 tisíc jsem od Věry K. nikdy nepřevzal,“ popřel svou vinu.

petr.machy ( 29. září 2011 11:17 )

A zajímalo by mě, kolik se toho ještě provalí - je mi z toho fakt na blití

gogo ( 13. září 2011 12:46 )

Policejní gangy... Justiční mafie ... Korupce... Podvody... Pravda a láska začíná vítězit nad lží a nenávistí ?

marie60 ( 8. září 2011 12:53 )

 Člověk k takovým měl úctu ale to, co se na tyhle zrůdy provalilo, je hnus.

Zobrazit celou diskusi