Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Milionářský Diamond Race: Boháči slíbili, že budou hodní!

Autor: Kateřina Kycltová, Jiří Čada, Ondřej Požár, evakk - 
7. září 2011
07:33

Legendární přehlídka luxusních aut, sexy slečen a kontroverzní milionářská zábava. To je závod Diamond Race. Jeho účastníci už zítra vyrazí na jízdu po Evropě. Z Prahy vyjede na třicet vozů směr Slovensko, Maďarsko, Chorvatsko a Slovinsko. Pořadatelé policii slíbili, že cestou do Bratislavy se závodit nebude. Přesto ale zveřejnili údaje o superrychlých policejních vozech VW Passat včetně barev a registračních značek. A pokud svůj slib poruší, policie jim auta zabavit nesmí!

Organizátoři závodu slíbili policistům, že předpisy nehodlají porušovat. „V opačném případě jsme připraveni jim ukládat blokové pokuty a v případě cizinců i kauce až do výše padesáti tisíc korun,“ zdůraznila mluvčí krajských policistů v Jihlavě Dana Čírtková. A možná právě proto zveřejnili pořadatelé informace o superrychlých passatech, v nichž budou policisté na D1 hlídkovat, a to i včetně barev a registračních značek. Dálnici ve čtvrtek obsadí několik desítek hlídek.

„Věříme, že pořadatelé dohodu dodrží. Auta jedou na Slovensko na okruh, kde se odehrají závody, takže cestou do Bratislavy by se závodit nemělo,“ uvedl jihomoravský policejní mluvčí Pavel Šváb. „Na zveřejnění údajů o našich civilních autech nic nekalého nevidím,“ dodal policejní mluvčí.

Zabavovat hříšníkům jejich vozy ale policisté nemohou. Poslanci sice schválili, a nejen pro tento případ pololegálních závodů, takzvaný protipirátský zákon. Ten je ale zatím bezzubý! „Chybí k němu prováděcí vyhláška, jak v případě nutnosti vozidlo jeho majiteli na určitou dobu zabavit. Úředníci ministerstva vnitra ji nestačili včas zpracovat,“ prozradil Blesku zdroj z policejního prezidia.

Vozy boháčů letos doprovodí pártybus

Prozatím třicítka rychlých vozů přihlášených do milonářského závodu má dohromady větší než stomilionovou hodnotu. Na Diamond Race 2011 je zatím přihlášeno o sedm vozů více než loni. Na cestě je tentokrát bude doprovázet i servisní pártybus.

„Je to novinka letošního ročníku. Luxusně vybavený autobus poslouží pro celý náš team po dobu trvání závodu,“ upřesnil ředitel akce Milan Markovič. „Závod pojede například šest lamborghini a mezi nimi i sběratelské kousky. Celková hodnota všech aut určitě přesáhne sto milionů korun,“ dodal.

Poprvé účastníci sešlápnou plyn zítra zhruba po poledni. Start je u pražského nákupního centra Arkády. Odpoledne se mají posádky přesunout z Prahy do Veverské Bítýšky. Tam je připraven asi dvouhodinový program. Odtamtud zamíří do Brna na nocleh v luxusním hotelu Comsa Palace. A v pátek ráno vyrazí po dálnici D2 na Slovensko.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

axelspringer ( 7. září 2011 09:34 )

 Tak když to policajtům nevadí, že zveřejnili popis jejich civilních aut...

qqqq ( 7. září 2011 09:13 )

Na pořádný závody exhibicionisti nemají . Tyto srandovní snobské "závody" pro slečinky mohou ohromit jen blbce jim podobné.

Zobrazit celou diskusi