Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Už má jméno: Seznamte se s hrošíkem Válečkem!

Autor: rvs, evak - 
21. srpna 2011
15:00

Malý hroch z pražské zoo už má jméno! Včera odpoledne ho u venkovního výběhu slavnostně pokřtil moderátor Marek Eben. Jméno vybírali v anketě i čtenáři Blesku. Ze všech návrhů nakonec chovatelé a návštěvníci zoologické zahrady vybrali jméno Váleček.

Stejné jméno, jaké dostal dva a půl měsíce starý hrošík v pražské zoologické zahradě, měla i postava v seriálu Kamarádi, kterou hrál Marek Eben na přelomu šedesátých a sedmdesátých let. „Jméno Váleček se pro hrocha hodí. Navíc jsem rád, že tady bude zřejmě ještě v době, kdy já už tady nebudu,“ okomentoval výběr jména hrošíkův kmotr. „S Válečkem mne lidé spojují do dneška, toho se zřejmě nikdy nezbavím,“ dodal s úsměvem Eben.

Ze stovek návrhů, které do redakce zaslali čtenáři Blesku, vybrali chovatelé deset: Pepan, Véna, Sumo, Šiška, Jožin, Oliver, Kryšpín, Vincent, Kubík a Váleček. Mezi nimi lidé rozhodovali v anketě na internetových stránkách Blesk.cz a na Facebooku.

„Do užšího výběru se podle výsledků ankety dostala tři jména – Oliver, Kubík a Váleček. Až do poslední chvíle ale nebylo jasné, které z nich nakonec zvítězí,“ uvedla mluvčí Zoo Praha Jana Ptačinská. O tom, jaké jméno malý tlustokožec dostane, se rozhodovalo přímo na místě. „Ředitel Miroslav Bobek nechal návštěvníky hlasovat zvednutím ruky. A výsledek byl zcela jednoznačný,“ popsala Ptačinská.

 

kozmix ( 21. srpna 2011 15:17 )

o se asi dalo čekat, když je kmotr Eben Marek. To jsme snad věděli všichni. Tak malýmu ebeníkovy ať se daří v zoo...

Zobrazit celou diskusi