Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ochránci kůrovce zranili dřevorubce: Spadl na motorovou pilu

Ilustrační foto - policisté vynáší aktivisti z lesa
Ilustrační foto - policisté vynáší aktivisti z lesa  (Autor: Vlaďka Hradská)
Autor: Mediafax, oj - 
12. srpna 2011
13:34

Při potyčce s aktivisty upadl v pátek dřevorubec Na Ztraceném na pilu a zranil se. Sanitka jej odváží do nemocnice, případem se zabývá policie, řekla agentuře Mediafax mluvčí policie Dana Ladmanová.

Nehoda se měla stát poté, co na dřevorubce jeden z aktivistů skočil, ten se lekl a pořezal si běžící motorovou pilou nohu. "První pomoc poskytli dřevorubci strážci parku, pak na místo dorazila sanitka záchranky. Zranění muže by nemělo být nijak devastující, sanitka jej veze pravděpodobně do sušické nemocnice," řekla agentuře Mediafax mluvčí záchranky Lenka Ptáčková.



Dřevorubec se poranil v lokalitě Na Ztraceném, kde probíhá už třetí týden blokáda kácení kůrovcem napadených stromů. "Případ policie vyšetřuje, policisté jsou na místě nehody a prověřují okolnosti," řekla Ladmanová.

"Zraněného dřevorubce ošetřili naši strážci a pak přenesli z lokality kácení, kde se soustředili i blokádníci, do sanitky," uvedl mluvčí Správy NP Šumava Pavel Pechoušek.

Na Ztraceném se v pátek kácí naposledy, parku se podle mluvčího Pechouška podařilo asanovat většinu stromů pokácením a odkorněním či loupáním kůry nastojato. "Pomáhá nám i počasí, kůrovce napadají viry, plísně i paraziti vlivem vlhka a zimy a hromadně hyne, řadu stromů nebude třeba kácet, protože nehrozí výlet kůrovce a zničení dalších stromů," dodal Pechoušek.

azorek ( 20. srpna 2011 00:15 )

Ten aktivista skokan by musel být sebevrah.Takovou blbost Blesku nesežeru!!!LIDI,VEMTE UŽ ROZUM DO HRSTI!!!NELZE TAKHLE JEN PŘIHLÍŽET NA BEZPRÁVÍ PÁCHANÉ NA AKTIVISTECH!!!

Zobrazit celou diskusi