"Je to tak - rozhodl jsem se odjet na Šumavu podpořit aktivisty, kteří chtějí zabránit dalšímu kácení zdravých stromů," svěřil se Petr Vacek. "V naší zemi neustále dochází k nezákonnému zacházení s přírodou, jako je třeba i bezdůvodné kácení stromů podél cest. Je nutné, abychom takové věci neignorovali," vysvětluje vystudovaný přírodovědec.

Petr, známý především jako Tomáš Jordán z nekonečného seriálu Ulice, je nebývale plodným otcem - vychovává čtyři děti. Ty prý rovněž učí šetrnému zacházení s přírodou a životním prostředím.

"K ekologii vedu i všechny čtyři své děti - například takové třídění odpadu je pro ně naprostou samozřejmostí," podotýká Vacek o svém ekologickém způsobu výchovy.

Tato bohulibá činnost má však i své stinné stránky - je například známo, že díky velkým nárokům na ekologii stihnul herce v minulosti rozvod s matkou jeho prvních dvou dětí Jonáše (14) a Hanky (13). Tlumočnici Danu Obenbergerovou prý Vacek nutil prát pomocí valchy!

Hercova současná manželka Jiřina je matkou jeho dalších dvou synů Eliáše (4) a Benjamína (2). Vzhledem k jejímu podobnému "přírodnímu" zaměření prý tyto spory ve vztahu s Petrem vůbec nemusí řešit.

Fotogalerie
3 fotografie