Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

VIDEO: Brutální zatýkání policejních mafiánů

Video se připravuje ...
Autor: op, puk - 
5. srpna 2011
17:08

Dvanáct let mělo šest obviněných v kauze údajné brněnské policejní mafie vydírat podnikatele. Potvrdily to policejní špičky a žalobce Petr Šereda. Blesk.cz získal záběry policie ze zatýkání členů policejní mafie.

Na stopu gangu se podle šéfa ÚOOZ Roberta Šlachty dostali jeho podřízení předloni, když vyšetřovali případ někdejšího činitele ODS Josefa Musila. Ten za přípravu vražd dvou podnikatelů z Vysočiny schytal 12 let vězení.

Detektivové pojali podezření, že existuje zločinné spolčení mezi Eduardem P., který podle žalobců slíbil vraždy provést, jeho právníkem M. A. a dalšími lidmi. Najatého vraha soud tehdy osvobodil, nyní je však mezi obviněnými.

Ti jsou od čtvrtka ve vazbě. Podle dostupných informací měli vydírat i bývalého šéfa jihomoravské ODS Milana Venclíka.

„Již v roce 2004 jsem tvrdil, že jsem se stal obětí zločinného spolčení. Současné vyšetřování jednoznačně potvrzuje, že moje tehdejší tvrzení bylo pravdivé,“ uvedl v prohlášení Milan Venclík.

Zločiny tří expolicistů měl krýt jejich dosud činný kolega Rudolf S., který tehdy působil v Inspekci ministra vnitra. „Nic takového v obvinění není. Je tam jen to, že klient řádně nezdokumentoval případ poškozeného, který si na schůzku s jinou osobou odmítl vzít nahrávací techniku,“ řekla Blesku jeho obhájkyně Běla Sedláčková.

letajici_svec2 ( 5. srpna 2011 18:55 )

to mne taky napadlo. Kteri jsou ti zlí a kterí dobri, anebo sí to za pul roku prohodí? Kolik nás obyc. lidi ta komedie bude jeste stat?

dave76 ( 5. srpna 2011 17:40 )

Tááák a teď chci vidět roplétání justičních omylů za uvedenou dobu...

Zobrazit celou diskusi