Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ředitelka, která kradla, dostala podmínku

Bývalá ředitelka Základní školy v Brně-Žebětíně Jiřina K. se považuje za nevinnou
Bývalá ředitelka Základní školy v Brně-Žebětíně Jiřina K. se považuje za nevinnou  (Autor: Gabriela Peringerová)
Autor: eis, mivrk - 
28. června 2011
19:21

Nestydím se za to, co jsem za roky ve škole udělala. To v úterý prohlásila bývalá ředitelka jedné brněnské základní školy Jiřina K. (62). Soud byl ale jiného názoru. Bývalé pedagožce vyměřil trest za zpronevěru více než milionu korun: Roční vězení s podmínečným odkladem na tři roky.

Na nesrovnalosti v hospodaření školy se přišlo až v okamžiku, kdy Jiřina K. odcházela do důchodu. „Nová ředitelka z jejích příjmů vypočítala nepřiměřeně vysoké odchodné,“ uvedla hlavní vyšetřovatelka případu Hana Kinclová.

Kontrola pak přišla mimo jiné na to, že ředitelka sobě a svým oblíbeným učitelkám vyplácela vysoké odměny. Ty u dvou učitelek dělaly během roku a půl téměř dvě stě tisíc korun.

Školu totiž připravila o milion dvě stě tisíc korun

Jiřina K., která v okrajové brněnské části bydlí a učila nejméně dvě generace dětí, u soudu řekla, že se cítí poškozená a nevinná. „Můžu vyvrátit jedno obvinění vedle druhého,“ prohlásila.

To se však u soudu jí ani jejímu právníkovi nepodařilo. Kromě podmínky musí žena, která je nyní v důchodu, zaplatit také vzniklou škodu. Školu totiž připravila o milion dvě stě tisíc korun.

opportunity ( 29. června 2011 09:47 )

vysoké odměny sobě a managementu vyplácí kde kdo...

manolla1 ( 28. června 2011 21:57 )

Fakt koukám jako puk ...,! Paní ředitelka se nestydí, proč taky, že ...! Na to člověk nemá co říct!

hugu ( 28. června 2011 21:41 )

A přitom stačilo zpronevěřit o jeden milión víc a byla by zproštěna obžaloby úplně.

smrk ( 28. června 2011 21:33 )

To se mě na zdejší diskuzi líbí, že baba dostala jen podmínku a náhradu škody, tak se tady všichni vášníte a na druhou stranu vám zřejmě nevadí, že jiný grázl (Vondra), který prošustroval půl miliardy a ještě se nám tlemí z vlády k soudu nepůjde a bude vytlemený dál - tak se v klídku vášněte dál .

gevi ( 28. června 2011 20:47 )

Jako Chvalovský.

Zobrazit celou diskusi