Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Vlak u Rakovníka srazil a zabil dva lidi

Vlak zabil dva lidi u rakovníka
Vlak zabil dva lidi u rakovníka  (Autor: Ilusatrční foto - Zbyněk Schnapka)
Autor: ČTK, Kbali - 
11. června 2011
12:00

Muž a žena zemřeli v 10:40 na železniční trati na Rakovnicku. Šli po kolejích a srazil je vlak jedoucí z Královic do Rakovníka. "Nehoda se stala na širé trati, kde je vstup zakázán, neměli tam co dělat," řekl iDNES.cz mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Ke střetu došlo za obcí Čistá, vlaku do Rakovníka zbývalo necelých 20 kilometrů. Provoz na malé trati spojující Rakovník a Mladotice podle informací ČTK stojí.

Je to druhý případ během dvou dní, kdy vlak srazil chodce na trati. V pátek ráno zachytil vlak na Plzeňsku ženu, kterou odhodil. Žena střetu s vlakem podlehla. Podle strojvedoucího žena vůbec nereagovala na houkání vlaku.

Dráhy stále varují, aby lidé při přecházení kolejí dbali zvýšené bezpečnosti.

venxa ( 11. června 2011 19:43 )

zlymikes,jses vedle jak ta jedle.Oni totiz byli poblouzneni odborari a mysleli si ze ta jejich stavka uz zacala a tim padem by uz nic nemelo jezdit.

zlymikes ( 11. června 2011 14:54 )

že tam už vlaky nejezdí.Ony ve skutečnosri jezdí jen z Rakovníka do Kralovic /s krátkýn a/ a z Kralovic do Mladotic rostou místo kolejí stromy,přejezdy jsou zalité asfaltem a z důvodů.které zná jen pan Žaluda a jeho předchůdci,jezdí místo vlaků autobusy,které mají zhruba stejné náklady na provoz.

Zobrazit celou diskusi