Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Při požáru skladu s pneumatikami zraněno 7 lidí!

Ilustrační foto. Sklad se pneumatikami začal hořet ve čtvrtek odpoledne, nyní už ho mají hasiči pod kontrolou. Zraněno bylo 7 lidí.
Ilustrační foto. Sklad se pneumatikami začal hořet ve čtvrtek odpoledne, nyní už ho mají hasiči pod kontrolou. Zraněno bylo 7 lidí.  (Autor: Ivana Žáková)
Autor: evak, ČTK - 
19. května 2011
16:59

Hasiči se od čtvrtečního odpoledne potýkají s rozsáhlým požárem skladu pneumatik v Uherském Brodě. Na místě zasahuje deset jednotek hasičů. Byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. Po dvou a půl hodinách dostali hasiči požár pod kontrolu. Při požáru bylo zraněno 7 lidí. Na stejném místě čtyři dny hořelo v létě 2007.

Podle mluvčího krajských hasičů Iva Mitáčka plameny zasáhly jednu z částí skladu pneumatik určených k recyklaci. "Zasažena byla i výrobní linka a u ní hoří recyklát, již zpracované pneumatiky. Požár v hale pokryl zhruba 100 metrů čtverečních. Venku pak na jedné hromadě velké asi deset krát deset metrů hoří vnitřní tkanina z pneumatik. Další rozšíření nečekáme, máme na místě dostatek jednotek. Místo zalijeme pěnou a požár zlikvidujeme," uvedl Mitáček.

Nasazena byla také těžká technika, která rozebírá hromady recyklátu a pneumatik u místa požáru. Hasiči nadále rozebírají vyhořívající hromadu a dál ji prolévají vodou a pěnou. Nalezli další skrytá ohniska požáru v technologiích odsávání od recyklační linky. Požár byl bleskově uhašen a bylo zabráněno jeho dalšímu případnému rozhoření nebo rozšíření. Na venkovní ploše nadále pokračují likvidační práce.

Zraněno 7 lidí

Při požáru bylo zraněno sedm lidí, z toho šest zaměstnanců společnosti, kteří se při pokusu o uhašení plamenů nadýchali zplodin. Byli převezeni do nemocnice v Uherském Hradišti. Poslední zraněný, který se také nadýchal kouře, byl ošetřen na místě. "U žádného ze zraněních nejde o nic vážného, co by je ohrožovalo na životě," řekl mluvčí krajské záchranné služby Petr Olšan.

Z místa oproti požáru před čtyřmi lety také nestoupá oblak černého dýmu. "Kouř je slabý, občany neohrožuje, proto zatím nebylo nutné aktivovat varovací a vyrozumívací systém pro občany," dodal Mitáček.

Obrovský požár v Uherském Brodě z přelomu června a července 2007 zaměstnal 30 jednotek hasičů. Do letošního požáru ve firmě na zpracování plastů v Chropyni na Kroměřížsku byl ve Zlínském kraji nazýván požárem desetiletí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi