Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

V pražském Albertu našli myši! Inspekce ho zavřela

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, oj - 
28. dubna 2011
17:10

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce po dnešní kontrole uzavřeli prodejnu Albert v Praze na Černém mostě. Pod paletami objevili mrtvé myši a v regálech myší trus!

Mluvčí sítě prodejen Albert Dana Dvořáková řekla, že v zázemí pražské prodejny byly nalezeny dvě uhynulé myši, které se do obchodu pravděpodobně dostaly zvenčí, a to při expedici či příjmu zboží. K této hypotéze se podle Dvořákové přiklonila deratizační firma, která uzavřenou prodejnu pravidelně kontroluje.

"Vzniklý stav, tedy zjištěný trus a kadávery (uhynulé myši), lze naopak přičíst funkčnosti a účinnosti nastaveného deratizačního systému. 'Dovezení' hlodavci odebrali nástrahu a po té došlo k jejich úhynu na provoze," podotkla Dvořáková.

Odborníci nyní deratizují a čistí pražskou prodejnu Albert i její zázemí. Podle Běťákové bude další kontrola provedena v pátek dopoledne. Když inspekce zjistí nápravu situace, zváží opětovné otevření prodejny. "Naši zaměstnanci pracují na tom, aby výsledek kontroly byl dobrý a aby prodejna byla znovu otevřena," uvedla Dvořáková.

Alberty v Česku provozuje společnost Ahold, po republice provozuje celkem 280 supermarketů a hypermarketů.

husqarnowicz ( 29. dubna 2011 07:25 )

zaviracispendlik ( 28. dubna 2011 17:26 )

ale to si spletli, vždyť to je tajné komando, co snižuje ceny

Zobrazit celou diskusi