Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Uštkla ho zmije, bojuje o život!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, Kjos - 
26. dubna 2011
08:17

Čtyřiadvacetiletého v pondělí v Hořejších Kunčicích na Opavsku uštkla zmije. Muž krátce po uštknutí zkolaboval a nyní je ve vážném stavu v péči lékařů anesteziologicko-resuscitačního oddělení Slezské nemocnice v Opavě.

"Čtyřiadvacetiletý pacient se nalézal ve vážném stavu, krátce po uštknutí zkolaboval. S posádkou byl sice zprvu v kontaktu, jeho obtíže se však začaly rychle zhoršovat," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl a dodal, že zasahující lékařka musela postiženého uvést do umělého spánku, zajistit jeho dýchací cesty intubací a připojit muže k umělé plicní ventilaci.

Moravskoslezští záchranáři v letošním roce již třikrát zasahovali u pacientů, kteří byli uštknuti jedovatými hady. Zatímco v prvních dvou případech (na Bruntálsku a v Ostravě) šlo exotické plazy, v tomto případě šlo o hada, který se v našich zeměpisných šířkách vyskytuje běžně, dodal Humpl.

krtekub ( 26. dubna 2011 11:02 )

si počali mnohdy bez nic neříkajících vyjádření tiskových mluvčí?

lucka-300 ( 26. dubna 2011 09:11 )

komerční sdělení: Záchranářský portál *** Zcela bez cenzury ....články,svodky událostí,medicína a další zajímavosti. Brána do světa záchranářů tj ***

Zobrazit celou diskusi