Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chlapečka (3) uštkla zmije: V nemocnici bojuje o život!

Chlapcům stav se po uštknutí zhoršuje - ilustrace
Chlapcům stav se po uštknutí zhoršuje - ilustrace  (Autor: profimedia.cz/wikipedia.org)
Autor: shp, ČTK - 
18. července 2013
20:25

Hrál si, a když viděl hada, neuvědomil si malý chlapeček (3), že ho může zabít. Jedovatá zmije ho nakonec opravdu uštkla a dítě nyní bojuje o život v nemocnici.

Ve vážném stavu je tříleté dítě, které dnes odpoledne v Lindavě na Českolipsku uštkla zmije. Vrtulník ho přepravil do pražské nemocnice Motol, kde mají pro něj sérum.

Jeho stav se zhoršuje

Dítě zmije uštkla asi ve 14:30. „Chlapec byl při příjezdu posádky při vědomí, stav jeho životních funkcí se ale velmi rychle zhoršoval. Chlapce proto intubovali a napojili na řízenou ventilaci,“ řekl krajský ředitel záchranné služby Stanislav Mackovík.

Druhý případ uštknutí

Podle něj to je během 14 dnů druhý případ uštknutí dítěte zmijí v Libereckém kraji. „V tom prvním ale dítě nemělo žádnou reakci. Vypadalo to jen jako kousnutí,“ dodal krajský ředitel záchranky.

jana999 ( 19. července 2013 20:00 )

spíš mne překvapuje, že nemají serum, nedávno jsem byla s přítelem na pohotovosti, zlomil si nohu neměli sádru, tak mu to zavázali, že má jít v pondělí ke svému doktorovi ale 90 korunový poplatek zaplatit musel, pak tam přivezli motorkáře a rodiče mu museli jet schánět po praze tetanovou injekci na pohotovosti na karláku je pohotovost, která nic nemá

vary ( 19. července 2013 12:01 )

Na fotce je malej cigoš, ale zřejmě jde o ilustr.foto. Pokud se však jedná o malého cigoše, tak tu zmiji odsoudí za rasismus.

zdrclamrdka ( 19. července 2013 06:01 )

myslela bych, že nějaký tvůj spolubojovník, teda vojcl měl vzít bajonetový nůž, ránu ti rozříznout a zmijí jed vycucat, v amerických filmech je to vidět běžně, cucají tam i jed z chřestýše a ten je tuším daleko nebezpečnější

cityjail ( 18. července 2013 20:37 )

Jo-zmije je mrška...mně kousla jako vojcla na Libavé před 30 lety a pokud si vzpomínám,noha mně dost bolela a byla oteklá měsíc.U toho chlapečka je to naprd,má malou váhu a jed se nemá kam rozutíkat.Ale věřím že se z toho vylíže

Zobrazit celou diskusi