Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

S mužem a ženou se zřítil letoun, oba přežili

Na Brněnsku havaroval ultralight - ilustrační foto
Na Brněnsku havaroval ultralight - ilustrační foto  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK, mivr - 
2. dubna 2011
19:48

V polích u Jinačovic na Brněnsku havaroval v pondělí v podvečer při nouzovém přistání větroň se dvěma pasažéry. Při nehodě utrpěla žena lehké zranění, muž se zranil vážněji.

"Oba jsou ale mimo ohrožení života," řekla mluvčí jihomoravské záchranné služby Barbora Zuchová.

Muž má zraněné nohy

Neštěstí se stalo asi v 17:25. Podle informací, které poskytl mluvčí policie Bohumil Malášek, se posádka větroně pokoušela nouzově přistát. Vybrala si k tomu pole nedaleko Jinačovic. Přesnou příčinu neštěstí ještě policie nezná. Událost vyšetří specialisté na letecké nehody.

Hasiči museli podle svého operačního důstojníka vyprostit z letadla jednu osobu. Oba členové posádky byli podle Zuchové po příjezdu záchranářů při vědomí. Žena utrpěla podle všeho jen lehká zranění. Mužův stav je vážnější, podle dostupných informací má zraněné především nohy.

nefertiti81 ( 3. dubna 2011 09:59 )

Aha, koukněte na gliding, tam to vypadá, že to byla L-23, takže opět změna.

nefertiti81 ( 3. dubna 2011 09:55 )

Jako na fotce je ULL a myslím, že je to fotka z té nehody, takže žádnej větroň, ale novináři si to často pletou, takže mě to ani nepřekvapuje. Ale jim je to asi celkem jedno, hlavně, že "spadlo" letadlo...a to je pro ně terno. Hlavně, že posádka žije. Mimochodem včera byly krááásný kumulky, takže všem kamarádům..kolik startů, tolik přistání..už se nemůžu dočkat

Yarda ( 3. dubna 2011 07:32 )

Nebylo by místo "ilustračního foto" foto z téhle havárie? Někde se píše, že spadnul větroň, jinde, že to byl ULL. Pokud to byl větroň, tak IMHO nešlo o nouzové přistání, ale o normální ale nezvládnuté přistání mimo letiště.

Zobrazit celou diskusi