Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kolotoče a cukrová vata: Matějská začíná!

Zajděte si na pouť na pražské Výstaviště!
Zajděte si na pouť na pražské Výstaviště!  (Autor: Jiří Hadač)
Autor: ČTK, mivr - 
5. března 2011
09:50

Po roce se do Prahy opět vrací kolotoče a houpačky. Sto dvacet atrakcí včetně technicky náročných zařízení z Německa nebo Nizozemska čeká na návštěvníky tradiční Matějské pouti, která v sobotu začíná v Praze na Výstavišti.

Co vás čeká? Příchozí se podle organizátorů mohou pobavit na horské dráze, centrifuze, ve strašidelném zámku, v domě smíchu, u střelnic, na řetízkových kolotočích, houpačkách, skákacích hradech, houpacích lodích i na lochnesce. Pro hladové budou na připraveny také stánky s širokou nabídkou pamlsků, najdete zde například langoše, klobásy, hamburgery i klasické pouťové občerstvení včetně cukrové vaty, orientálních cukrovinek či perníkových srdcí.

Vstupné bude v sobotu, neděli a o svátcích 25 korun, ve všední den deset korun. Děti do 120 centimetrů mohou na pouť zdarma. Za lístky na atrakce se ale platí odděleně - ceny jednotlivého vstupného začínají již na částce dvaceti korun. Za nejdražší ale zaplatí návštěvníci i 120 korun. Areál bude otevřen od úterý do pátku od 14:00 do 21:00, v sobotu a neděli od 10:00 do 22:00. V pondělí je zavřeno. Akce potrvá do 25. dubna.

Tradice Matějské pouti je zaznamenávána od roku 1595. Na Výstavišti se koná od roku 1963. Slavnou se prý stala proto, že byla první jarní poutí v Praze a oslavou svátku sv. Matěje, který připadá na 24. února.

gratshowka ( 9. března 2011 14:13 )

Kdepak, tento uživatel má pravdu. Kočkovi znám osobně a vim, co to je za gaunery. Jim stačí říct jedno hloupý slovo a teče ti malinovka z nosu. Chápu, že udržba atrakcí je složitá a na nějakej ten větší peníz to přijde, ale pokud bych měla hájit světský a je jich atrakce, tak rozhodně ne Kočkovi. U mě vedou jedině Holandani, jejich atrakce vypadaj mnohem bezpečněji, než ty Kočkovic.

lenfialova ( 6. března 2011 20:06 )

Přesně tak, je to akorát bledá závist. Ať se raději každý stará sám o sebe. Začala pouť a byla úplně skvělá, užila jsem si to. Samozřejmě, že zase někdo bude komentovat a srát se do rodiny Kočkových. Pane Bože, nechte je už konečně napokoji. Akorát závidíte, nechte je být.

manolla1 ( 5. března 2011 15:58 )

Seď doma na zadku a na kolotoče nechoď! Je každého věc, za co si zaplatí, nemyslíš?!... Udržovat, starat se, atd. o taková monstra, není žádný med! Jj. závist je "s-v-i-ň-a" !!!

Zobrazit celou diskusi