
Řezník měl nelegální jatka v pražské vilce
Doma s láskou vykrmovali prasata, vyráběli šunku i salám a pak to prodávali Pražanům. Naštěstí pro obyvatele metropole už má tahle šílená domácí výrobna smůlu. Na nelegální jatka ve špíně si posvítila veterinární správa. A hygienici hned zabavili 365 kilogramů vepřového masa a 400 kilogramů masných výrobků, které už jen čekaly, až je tento pofiderní řezník pošle někomu na stůl...
„S takovouto černou porážkou a černou výrobou se u nás setkáváme opravdu jen zřídka. Na tyto nevyhovující podmínky upozornili sousedé z Prahy 11,“ popsal Blesku mluvčí Státní veterinární správy Josef Duben s tím, že například v garáži tu žilo sedm vepřů.
„Inspektoři na místě objevili celkem 400 kilogramů masných výrobků a 365 kilogramů vepřového masa,“ pokračoval mluvčí. Zároveň také dodal, že mezi výrobky tak hygienici objevili třeba měkký salám, který byl zabalený v banánovém listu.
Prasata žila v otřesných podmínkách
Tento možná amatérský řezník měl ale opravdu pech. Lidé totiž upozornili na jeho velkovýrobnu jen omylem! Mysleli si totiž, že tam hoří. Když pak dorazili hasiči, docela se divili... Narazili totiž jen na maso!
„Jak prasata porážel, jsme ale neviděli. Stačí se ale podívat na způsob výroby i porušení řady veterinárních nařízení. Domníváme se tedy, že jde spíše o laika,“ vyjádřil se také ředitel Městské veterinární správy v Praze Antonín Kozák. A že to byl opravdu řezník s velkým Ř, dokazuje i jeho přístup ke zvířatům. „Prasata živořila v garáži. Neměla tady ani žrádlo a vodu. Evidentně tady trpěla už několik dní,“ dodal Duben.
jen rákosníci předvádějí modernizovaná jatka a velkovýrobnu masných produktů, podle vietnamských a asijských hygienických norem...dobytek !!,
- dobrou chuť....!