Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vyhořelá tržnice v Brně: Škoda za 30 milionů!

Autor: ap, Ondřej Požár - 
14. ledna 2011
16:19

Na třicet milionů korun se odhadují škody, způsobené požárem asijské tržnice v Olomoucké ulici v Brně. Oheň vypukl ve čtvrtek večer před 20. hodinou a dvanáct jednotek hasičů likvidovalo plameny do pozdních nočních hodin.

V pátek ráno ještě hasiči prohlíželi spáleniště zborcených hangárů z výškové techniky.

"Hasiči proti plamenům postupně ze země, střechy areálu i z výškové techniky nasadili třináct vodních proudů se smáčedlem. K doplňování cisteren v okolí zřídili tři čerpací stanoviště s kyvadlovou dopravou vody. Oheň se přes intenzívní hašení rozšířil na šest z deseti prodejních hal. Těchto šest objektů z lehkých kovových materiálů oheň zasáhl v plném rozsahu. Konstrukce jednotlivých hal se žárem deformovala a propadala," popsal řádění ohnivého živlu mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Záchranáři také stihli vynést z první zděné haly část uskladněného zboží. "Protože z požářiště se do okolí šířil hustý dým se zplodinami hoření, hasiči lidem v okolí doporučili, aby neotvírali okna. Chemici průběžně sledovali kvalitu ovzduší v přilehlých obytných zónách městských částí Černovice, Slatina a Židenice včetně sídliště Juliánov. Opakovaná kontrolní měření neprokázala v ovzduší výskyt žádných škodlivých nebo toxických látek. Monitoring potvrdil předpoklad, že drobný déšť kouř a zplodiny hoření udržoval v bezprostřední blízkosti požáru a bránil jejich šíření do větší vzdálenosti," upřesnil Haid.

Požár se podle něj podařilo hasičům, kterých zasahovalo skoro devadesát, dostat pod kontrolu ve 22.56 hodin. "Dohašování hořícího areálu a rozebírání konstrukcí trvalo až do ranních hodin," dodal mluvčí. K možným příčinám ničivého požáru, které zatím nejsou jasné, by se v pátek po poledni měla vyjádřit i policie.

nobel ( 16. ledna 2011 10:09 )

Dekuji

nobel ( 16. ledna 2011 10:07 )

jeden velkej zvast vedle druhyho! samozrejme ze pracuji pro sebe,a jelikoz podnikaji na uzemi Cr odvadi dane,jako kazdy podnikate,to ze je jejich zbozi levne znamena i levnejsi danl!to ze ho vycleni za 5 aprodaji za 300...kde u nas krome tesca koupite boty za 300?nikde...! misto toho abyste byli radi ze v dobe nezamestnanosti a ekonomickych krizi koupite,at uz obleceni,fastfoody nebo jinak,za dobrou cenu,tak akorat nadavky a ohrnovani nosu! K likvidaci nasich textilnich a obuvnickych tovaren si prispel jen a jen nas stat,ne asijsti trhovci...nebo snad OP Prostejov zlikvidoval konkurence asijskych trhovcu? Bata odesel do ciziny kvuli asijskym trhovcum? nedeljte ze sebe hlupaka!copak cestii trhovci nemuzou otevrit svoje obchody taky?na trznici v Brne jezdi pro zbozi i spousta cechu do svych obchodu...tak jaky vytlacovani,jen oni na to maji,cas i vydrz! to ze jim jejich obchod vynasi a Cesi u nich nakupuji je jen dobre, zbytek je jen tipicka ceska závist...nic vic! Nemecko kdysi bylo synonymem pro rasizmus,dnes je to stat se silnou ekonomikou,ne jako ten nas....!nase ekonomika je v p...li! jsem naprosto vzhuru...! jo a Rasismus je teorie i ideologie hierarchizující sociální skupiny na základě etnického klíče presne to co se tady deje!

karel128 ( 16. ledna 2011 08:39 )

Ty tupej de.bilní kreté.nku, když se stydíš že jsi čech, tak to je jednoduchá pomoc..! Vzdej se českého občanství, a odstěhuj se k svým oblíbencům do Vietnamu, a můžeš tam s nimi "pracovat" ve stánku na tržnici, a uvidíš ten rozdíl. A že oni, jak říkáš tvrdě pracují,- " ale pro sebe" a ne pro náš stát. Proč myslíš, že je němci z Německa okamžitě vypakovali..? Protože tam měli a mají politiky, kteří si uvědomyli to ekonomické nebezpečí, a ne jako ti naši zkorumpovaní zloději. Tak že podle tebe jsou i němci rasisti..??? /jseš magor jako naši cikáni, když někdo ukáže na nešvár, tak ho hned nazvat rasistou/,- ty ani nevíš, co to rasismus je ty tupče..! Proč se v žádném jiném státě neuchytili..? -jen u nás. Doma s bídou jezdili na kole, a tady si z tý zlodějny/neplacení daní, vyclení bot za 5Kč - prodej za 300Kč atd./ asijského šuntu vozí ***e v mercedesech. Zde akorát svým dovezeným brakem pomohli k ekonomické likvidaci našich vyhlášených obuvnických a textilních továren, a našich trhovců, - a tím k vysoké nezaměstnanosti. Už se probuď,- jseš buďto blbec, nebo zakuklenej vietko.. !!!

e.44 ( 15. ledna 2011 18:03 )

"Ale jinak souhlasím s tím, že nikdo nikomu nebrání v tom, aby makal stejně jako Vietnamci a svojí tvrdou prací je od tud vlastně vyhnal." To bylo myšleno na ty, kterým tady Vietnamci tak strašně vadí, a kteří ani zdaleka nemají páru o tom, co jsou Vietnamci skutečně zač, a kteří si o sobě myslej, že jsou něco o hodně lepšího, než oni. Myslela jsem to tak, že každý z nich má možnost dokázat, že práci Vietnamců zvládne zastat a místo nich zaplnit místa v tomto oboru podnikání,místo toho, aby je jenom pomlouval a urážel.

nobel ( 15. ledna 2011 14:47 )

a ještě dodatek...svijí tvrdou prací je vyhnal?proč bych je měl vyhánět?pracují tady tak at pracují dál...češi jezdí pracovat do cizích zemí tak proč by oni nemohli pracovat tady?

Zobrazit celou diskusi