Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Požár v německé zoo: 26 zvířat uhořelo!

Autor: ČTK, mivr - 
13. listopadu 2010
15:21

V zoologické zahradě v německém městě Karlsruhe vypukl v noci na sobotu požár, při kterém uhynulo šestadvacet zvířat! Alarm se ozval v době, kdy už byla chovaná zvířata mrtvá. Z uzavřených prostor neměla šanci dostat se ven. Příčina požáru zatím není známá.

Požár vypukl v části zoologické zahrady určené dětem, kde se chovají klidná zvířata, k nimž se mohou děti i přiblížit a hladit je. Oheň usmrtil všech dvacet šest zvířat, která se tam chovala: shetlandské poníky, zakrslé kozy a osly, ovce a lamu. Do volných výběhu se ale naštěstí zaměstnancům zoo podařilo dostat a mohli tak vysvobodit slony a hrochy.

Požár byl uhasen až ráno

Když se ve čtyři hodiny v noci ozval alarm, byla již zvířata v dětském oddělení mrtvá. Hrozilo, že silný vítr rozšíří oheň k sousedním výběhům pro slony a hrochy. Zaměstnancům zoo se je ale podařilo vyvést včas. Zachráněná zvířata patrně neutrpěla zranění, ale noční událost je hodně vystresovala.

Podle místní policie celá dětská část zoo, kde byly dřevěné konstrukce, vyhořela. Na místě zasahovala stovka hasičů, kterým se podařilo šíření ohně zastavit až v sobotu ráno.

Zoologická zahrada byla kvůli požáru samozřejmě uzavřena a o opětném otevření se možná rozhodne během víkendu. Odborníci odhadují škodu až na několik stovek tisíc eur.

pavucinka ( 14. listopadu 2010 12:00 )

Nejen v cirkusech ale i vZOO se zvířata trápí, i ty co se tam narodily. jsem proti tomu, Dnes je film a TV a každý může vidět filmy o zvířatech, jak se pohybují v přírodě, jak loví a je to mnohem zajímavější než tleskat zpitomělému medvědovi na motocyklu.

mamca24 ( 13. listopadu 2010 20:11 )

abstergo ( 13. listopadu 2010 15:30 )

Chudáci zvířata... V přírodě by aspoň měla šanci utéct.

Zobrazit celou diskusi