Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Objednala si vraždu otčíma, protože ji nepouštěl ven?

Autor: Čas.sk, rvs - 
11. ledna 2011
15:39

Marianna M. (16) podle obžaloby ve čtrnácti letech plánovala vraždu svého nevlastního otce. Údajně si ji objednala u dalších dvou mladistvých, Ondřeje B. a Michala B. Šokující kauzu řešil okresní soud ve slovenském Trenčíně.

„Obžalovaná plánovala vraždu druha své matky, protože ji omezoval a nepouštěl ven. S tímto úmyslem se svěřila obžalovanému, který se spolu s dalším obžalovaným pokusil zajistit nástražný výbušný systém s tím, že ho uloží pod automobil oběti,“ řekla zástupkyně mluvčího Krajského soudu v Trenčíně Janka Šinková.

„K pokusu a dokonání obzvlášť závažného zločinu nedošlo. Obžalovaní se ale dopustili spáchání trestného činu úkladné vraždy formou spolupachatelství ve stádiu přípravy,“ dodala Šinková.

Vražda selhala na shánění výbušniny

Vraždu druha své matky Štefana K. si Marianna M. údajně jako čtrnáctiletá objednala v roce 2008 u dalších dvou obžalovaných Ondřeje B. a Michala B. Na zabezpečení jim dala v přepočtu 32 000 českých korun. Výbušninu si měli převzít v Senci, muž, který ji měl zajistit, ji ale údajně ještě neměl.

Obhájkyně Marianny M. se zněním obžaloby nesouhlasí, její klientka podle ní neměla v úmyslu plánovat vraždu a šlo jen o nedorozumění mezi ní a Ondřejem B. Marianna M., stejně jako oba obžalovaní, se podle svých slov vinná necítí.

Otčím nevěří, že měl být zavražděn

Kuriozní je, že Štefan K., který se měl stát obětí, se Marianny zastává. Podle něj byly jeho vztahy s Mariannou dobré, neměli spolu konflikty a nemyslí si, že by si objednala jeho vraždu. Za vším byla podle jeho názoru jen snaha dvou obžalovaných mladíků získat peníze. V případě dokázání viny hrozí obžalovaným trest odnětí svobody na dva až sedm roků. Projednávání bude pokračovat v pátek 14. ledna.

pavucinka ( 11. ledna 2011 17:21 )

takový nárust d ětské kriminality a v pasťáku se dorazí.

www.stridavka.cz ( 11. ledna 2011 17:17 )

.. a vztahy pak mohou být všelijaké.

Zobrazit celou diskusi