Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Na kolejích našli tělo: Patří pohřešovanému mladíkovi (17)?

Sedmnáctiletý mladík zmizel v neděli večer.
Sedmnáctiletý mladík zmizel v neděli večer.  (Autor: Policie ČR)
Autor: šim, ČTK, oj - 
11. ledna 2011
16:01

Sedmnáctiletý mladík z Holic zmizel beze stopy. V pondělí začal rozesílat SMS, v nichž psal, že jeho život nemá smysl. Udal také místo, kde prý najdou jeho věci. Rodiče a kamarádi mladíka trnou hrůzou. Naposledy byl spatřen v neděli večer. Policie nyní však našla na kolejích tělo a prověřuje možnost, že se jedná o nešťastného chlapce.

„V pondělí ráno začal rozesílat textové zprávy svým kamarádům, v nichž uváděl, že jeho život nemá cenu a kde najdou jeho věci,“ řekla serveru Tn.cz policejní mluvčí Eva Maturová.

V úterý dopoledne našla policie na železniční trati mezi Chocní a Brandýsem tělo, které zatím nebylo se stprocentní jistotou identifikováno. "Prověřujeme možnost, že se jedná o pohřešovaného chlapce," přiznala Blesk.cz Maturová.

Mladík byl spatřen naposledy v neděli večer kolem desáté hodiny v místě svého bydliště. Od té doby ho nikdo neviděl. V pondělí ráno poslal svým kamarádům esemesky o sebevraždě. Jeden z adresátů celou věc ohlásil policii.

Kriminalistům se ho podařilo lokalizovat. Blesk.cz zjistil, že ve večerních hodinách začal chlapec po mobilu komunikovat s okolím. Bližší informace k případu však mluvčí Maturová v úterý ráno odmítla komentovat.

Mladík je asi 180 centimetrů vysoký, má hnědé kudrnaté vlasy a modré oči. Na sobě by měl mít modré rifle, šedou mikinu, modrošedou zimní bundu a sportovní obuv. Na ruce má hodinky značky Casio. U sebe má pravděpodobně mobilní telefon, na jehož vyzvánění ani příchozí zprávy nereaguje.

dsmann ( 12. ledna 2011 13:03 )

Neshodil jsem se já, ale ty. A to překrucováním toho, co jsem napsal. A to všechno za jediným účelem dokázat, že jsi jediný nejchytřejší a že máš vždycky pravdu. Já totiž o kombinaci vypnutý mobil + vyndaná SIMkarta nic nepsal.

janedo ( 12. ledna 2011 09:25 )

Seš sjetej Vole !

xhonys ( 12. ledna 2011 08:41 )

Mě nezajímá, co tady někdo potvrdí. Při vypnuté vysokofrekvenční části telefonu jej prostě lokalizovat nejde. To už jsem taky četl, že je možné takto najít i SIM vyndanou z telefonu a ležící na stole. P.S. Ve filmech jde všechno. Zvlášť v některých.

xhonys ( 12. ledna 2011 08:38 )

"Některé z novějších mobilů se dají dokonce lokalizovat i v případě, že je z nich vyndána SIMkarta, jelikož mají svůj vlastní jedinečný kód." - no touto větou jste se sám shodil a ukázal, že o tom opravdu nic nevíte. On totiž každý mobilní telefon mi vlatní jedinečný kód, tzv. IMEI a ano, podle jej lze identifikovat v síti i bez SIM karty. Nicméně pouze v případě, že má funkční vysokofrekvenční číst, což v případě vypnutí opravu nemá. Prostě je to nesmysl, tím spíše, že v málo zastvěnm prostoru může být jedna BTS na x kilometrů, takže i při zapnutém mobilu je možné jej v takovém prostoru lokalizovat s přesností +- kilometr.

dobrotka ( 12. ledna 2011 04:46 )

noro, uprimne priznavam, ze je to jeen z nejhezcich prispevku, ktere jsem od tebe cetla a dokonce s nim i souhlasim Na druhe strane mi bylo umozneno nahlednout do slozitosti zivota a tak vim, at se to zda jakkoli podivne, ze tyhle veci se dely, deji a dit budou. Muze se nam to zdat sebevic nesmyslne ..... bohuzel ... mel to tak nalajnovane a nikdo nevime ani dne ani hodinu, kdy nase svicka dohori.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání