Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Klub Roxy končí: Šlo tam (prý) o život

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, jos - 
4. ledna 2011
18:25

Pražský hudební klub Roxy, který sídlí v Dlouhé ulici, musí ukončit svůj provoz. Rozhodl o tom stavební úřad Prahy 1 po konzultaci s hygienikem a hasiči. Návštěvníkům tu podle oficiálního vyjádření jde o zdraví.

To, že legendární klub dostal stopku, oznámila mluvčí Prahy 1 Veronika Blažková. Pro návštěvníky je podle ní klub zavřen od dnešního dopoledne. Manažer klubu Jaroslav Stanko nechtěl situaci komentovat, prý o ní nemá informace.

"Vybavení provozovny závažným způsobem porušuje požárně-bezpečnostní předpisy, je hygienicky nevyhovující a navíc byly v uvedených prostorech provedeny stavební úpravy, jež jsou v zásadním rozporu s kolaudačním rozhodnutím," uvedla Blažková.

Rozhodnutí se prý týká všech prostor klubu. Hasičům podle ní například vadil nedostatečný počet únikových východů a jejich špatné označení nebo závažné nedostatky v rozmístění hasicích přístrojů. Na klub si kvůli hluku opakovaně stěžovali lidé z okolí.

rulesss ( 5. ledna 2011 05:42 )

zavrit jeden z nejlepsich klubu to se vam povedlo, same keci, kdo pak asi ma o prostor zajem, ze najednou se naslo tolik nedostatku?

Zobrazit celou diskusi