Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na Slovensku vyhořel český cirkus: Tři zvířata uhynula!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archív)
Autor: ČTK, jaj - 
17. října 2010
18:26

Tři zvířata uhořela v noci ze soboty na neděli při požáru dodávky cirkusu z Prahy poblíž Nových Zámků na Slovensku. Tři členové rodiny Jungů jen těsně unikli smrti. Přesto jsou zoufalí, protože jim shořela celá živnost.

Požár, při kterém zahynula opice, krokodýl a had, vznikl zřejmě od kamínek, které dali majitelé do dodávky pro zvířata, aby nezmrzla. Ve voze měli Jungovi i atrakce, kostýmy, hudební techniku a všechny rekvizity. "Všechno, co nás živilo, bylo v této dodávce," řekl Jung.

Hasiči už neměli co zachraňovat

Nejvíce je rodině líto zvířat, která byla jejich velkou atrakcí. "Byla tam rok a půl stará opička, krokodýl a had, kterého jsem choval už deset let. Kdybychom se vzbudili o deset minut později, uhořeli bychom také!" dodal Jung. Rodina navíc neměla neměla vodu, kterou by oheň hasila.

"Ta zvířata se určitě udusila, a pokud ne, tak určitě přidušená uhořela," řekl velitel zásahu Petr Ovsenák. Po příjezdu hasičů bylo dílo zkázy dokonáno. "Když jsme dojeli, bylo to už víceméně shořelé. Už se to jen dohasilo."

Rodina Jungů kočuje po světě už několik generací a nabízí různé umělecké a artistické výkony. Nyní přišla o všechno. Cirkus měl se svými zvířaty vystupovat v pondělí. Představení bylo zrušeno.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi