Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Nejnovější český miliardář vydělal na Avastu!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ot - 
6. září 2010
08:36

Do klubu českých miliardářů přibyli v minulých dnech další dva. Pavel Baudyš (50) a jeho společník Eduard Kučera (57) prodali americké firmě za sto milionů dolarů menší část své společnosti Avast Software. V přepočtu tak získali kolem dvou miliard korun. To vše díky tomu, že vyvinuli jeden z nejúspěšnějších antivirových programů na světě.

„Trvalo dlouho, než jsme si vybudovali postavení a prestiž, ale dokázali jsme to,“ pochválil se Baudyš v rozhovoru pro iHNED.cz. První verzi antiviru napsal v roce 1988. Tehdy měl za sebou studia chemie na vysoké škole a pár let praxe počítačového grafika.

K těm nejbohatším má ještě daleko

Teď je nejstarším aktivním autorem antivirových programů na světě. Jeho společnost zaměstnává 120 lidí a k propagaci programů využívá komunitu fanoušků po celém světě. I díky nim je antivir Avast! nainstalován na zhruba 120 milionech počítačů.

Na miliardáře má Baudyš netypického koníčka – hledá »poklady« pomocí navigace GPS. Říká se tomu geocaching. Nejraději chodí v obyčejné košili a džínách.

Ostatně, k úplné špičce českých boháčů má pořád daleko. Nejbohatší Čech Petr Kellner má podle časopisu Forbes majetek přes 140 miliard korun.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

mujboze ( 6. září 2010 21:21 )

..pak by nebyly vzácné

mujboze ( 6. září 2010 21:20 )

...to, co máš na jazyku

mujboze ( 6. září 2010 21:20 )

Noro, mám bejvák v L.A. a nemá mi to kdo ulízet. Jem většinou v Prágku nebo Barceloně. Seber děcko a dyž chceš, máš to tam zadaro. Rozhlídni se, ten první barák "nightingale" po našemu slavík, je vod února můj: http://www.marccanadell.com/ Bereš?

zirafa ( 6. září 2010 21:19 )

teda božíčku, na co ty myslíš!!

mujboze ( 6. září 2010 21:09 )

..kde se to v tobě bere, ty smilnice???

Zobrazit celou diskusi