Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Záchodky stály radnici tři čtvrtě milionu!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: acs)
Autor: Marie Machková, Kjak, Krvs - 
1. září 2010
23:59

To snad ne! Provoz veřejných záchodků přišel radnici ve Valašském Meziříčí za 18 měsíců téměř na tři čtvrtě milionu korun. Úřad i soukromá firma, která službu pro město zajišťuje, kroutí nad obří cifrou hlavou. Kam peníze mizí, ale říct neumí.

Veřejné toalety, tedy čtyři dámské a dvě pánské kabinky, jsou v majetku města. Jejich provoz pro radnici zajišťuje soukromá firma. „Za rok a půl vydalo město na provoz a správu záchodků více než 730 tisíc korun. Na poplatcích od občanů bylo vybráno pouze 54 tisíc korun,“ řekla mluvčí úřadu Vendula Šmídová.

Pracovník z odboru komunálních služeb Michal Lysák uvedl, že ve výdajích je zahrnutý úklid, vyvážení jímky, plat toaletářky a údržba zařízení. „To je nehoráznost! Radní prostě tři čtvrtě milionu spláchli do záchodků. Doufám, že si na to voliči před volbami vzpomenou,“ reagoval jeden z obyvatel Valašského Meziříčí Milan Orálek.

WC má zachránit reklama

Nad výší finanční částky se pozastavil i Jiří Olivík z Technických služeb, které WC spravují. „My jsme ty peníze určitě nedostali,“ tvrdil. Podle něj má toaletářka plat jen o pár korun vyšší, než je minimální mzda, a v budově se nedělaly ani žádné větší opravy. Radní prý zvažovali, že by předraženou službu zrušili. Ale nakonec se rozhodli, že veřejné toalety, až vyprší smlouva se současným provozovatelem, pronajmou.

„Denně WC navštíví asi 20 lidí. Možná by se vyplatila větší reklama, aby lidé víc chodili,“ navrhovala mluvčí. K takovému podnikatelskému duchu není co dodat.

zirafa ( 2. září 2010 14:10 )

město chystá novou vyhlášku: všichni obyvatelé budou muset alespoň 1x denně použít veřejné WC..... počet obyvatel cca 27000,-, kazdý za bůra, to se budou penízky sypat.....

gogo ( 2. září 2010 08:57 )

Včetně provizí jistě....

Zobrazit celou diskusi