Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Čistka na ostravském magistrátu: Policie zatkla tři komisaře

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: hto, ČTK - 
28. srpna 2010
10:07

Policie tento týden na ostravském magistrátu zatkla a obvinila trojici zkušebních komisařů. Údajně jsou zapleteni do podvodů s řidičskými průkazy a zkouškami.

Podle Moravskoslezského deníku si policisté přišli pro komisaře na Magistrát města Ostravy a vyvedli je v poutech přímo před zraky jejich kolegů. Zatčen byl prý i člověk působící v autoškole.

"Ve spolupráci s magistrátem jsme provedli zákrok, při němž byly zadrženy určité osoby, které byly následně obviněny. Nyní probíhá standardní vyšetřování. Bližší podrobnosti nebudeme v současné době uvádět, aby nebylo narušeno vyšetřování," uvedl náměstek ostravské policie Radovan Vojta. Zatýkání potvrdil také Michal Bayer z tiskového oddělení magistrátu. Podle něho se vyšetřování spustilo na podnět magistrátu.

Zneužívání pravomoci

Státní zastupitelství chtělo na žádost policie poslat tři z obviněných lidí do vazby. Soud ale tento návrh zamítl. Proto byli propuštěni a jsou stíháni na svobodě.
Policie kvalifikuje případ jako zneužití pravomoci úřední osoby a přijetí úplatku. Za první čin hrozí až tři roky vězení, za druhý až osm let. Prověřování a sledování skupiny trvalo delší dobu.

gogo ( 28. srpna 2010 11:59 )

Prohnilí proti prohnilým...

Zobrazit celou diskusi