Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Horor na táboře: Děti byly bez vody a záchodu!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archiv)
Autor: ČTK, val - 
12. července 2010
11:09

Bez tekoucí vody, s jedním suchým záchodem a v naprosto nevyhovujících hygienických podmínkách tráví děti své prázdniny na dětském táboře v Rudolfově u Liberce. Rodiče jsou v šoku a své ratolesti si odváží zpět domů.  "Vypadá to tam jako obydlí bezdomovců," stěžují si.

Spoušť, špína a naprosto děsivé podmínky. Alespoň tak popisují situaci v dětském táboře na Liberecku samotní rodiče. "Organizátor nás uvedl v omyl. Nečekal jsem, že dceru posíláme do tříhvězdičkového hotelu, ale tam to vypadá jako obydlí bezdomovců," řekl Právu rozzlobený otec osmileté dcery Martin Kejklička, který dceru ihned odvezl domů.

Děti měly původně bydlet v penzionu Česká chalupa, jak se ale později ukázalo, ve skutečnosti přebývaly o kus dál ve starém a několik let neobývaném objektu Lesů ČR.

"Neteče tam voda, tak si děti čistily zuby u potoka. Dvě desítky táborníků měly k dispozici jeden suchý záchod, který ani nebyl u objektu, takže se tam v noci bály," doplnil rodič.

Když se o nedostatečných podmínkách v táboře rodiče dozvěděli, někteří z nich okamžitě zareagovali a své potomky z tábora stáhli. "Několik dětí skutečně předčasně odjelo. Byly na táboře poprvé a stýskalo se jim," snažil se najít jiné důvody organizátor tábora Zdeněk Sládek. Přesto nakonec i sám uznal, že podmínky nejsou rozhodně ideální.

"Byla to chyba. Vzhledově jsou ty budovy skutečně nic moc, ale pokoje jsou vybavené standardně. Děti spí na palandách a nafukovacích postelích," dodal.

Do celého případu se nyní zapojila policie. "Podle fotografií od rodičů to vypadá, že tam asi nebude vše po hygienické stránce v pořádku," řekla mluvčí liberecké krajské hygienické stanice Zuzana Balašová.

anasyi ( 13. července 2010 12:31 )

ja jsem byla vlcice

zirafa ( 13. července 2010 09:55 )

chudáci vaši.....

zirafa ( 13. července 2010 09:53 )

anelam, ... dnešní děti už bohužel neznají a nezažívají tolik věcí, co jsme v mládí prožívali my.... přeju ti krásný den!

anelam ( 13. července 2010 06:02 )

Byla jsi správná pionýrka

anelam ( 13. července 2010 06:01 )

Ani nemluv-i když vše nebylo v pořádku,tak jsme doma ani necekly,jen aby jsme mohly jet znova!!!! Já si myslím že jak tam děcka nemají aspoň telku,tak jsou z toho na zhroucení -dovedeš si představit,poslat je v noci na stezku odvahy?My jsme mívali povinné hlídání tábora přes celou noc-to se děly věci Jistě to všichni znají co jezdily

Zobrazit celou diskusi