Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nehoda na D5: Vystoupil z auta, smetl ho kamion

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, pes - 
21. června 2010
14:31

Na dálnici D5 u Vráže na Berounsku v pondělí odpoledne auto srazilo člověka. Nehodu nepřežil. Dálnice D5 ve směru na Prahu byla po nehodě dočasně uzavřena.

Informovala o tom mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková. Policie doporučuje sjíždět na exitu 14 Beroun - východ.

"Dálnice byla uzavřena kvůli vyšetřování nehody, která se stala na 11. kilometru," uvedla Pučelíková. Okolnosti, za nichž byl člověk sražen, podle ní zatím nejsou jasné. Server iDnes.cz uvedl, že muže srazil kamion, když vystupoval z auta.

qqqq ( 22. června 2010 10:39 )

Zrovna ty máš evidentně k průměrné inteligenci daleko. Kamion nemůže náhle měnit směr nebo rychlost , zvláště když jede svých 89 km/h po dálnici . Nehovořím o jízdě v obci. Dálnice není pro chodce - byť vylezli pod kamion z auta

qqqq ( 22. června 2010 10:35 )

Rozjetý kamion vážící cca 40 000 kg ( podle toho co veze ) má značnou setrvačnost - pro neznalé je to schopnost zachovávat rychlost a směr . pokud dobrodruh skočí pod kola kamionu , řidič kamionu nemá sebemenší šanci s tím něco udělat. Snad náhlou změnou směru prorazit svodidla a vjet do protisměru , nebo kamion převrátit - tím pozabíjet okolí .

franta15 ( 22. června 2010 01:18 )

Co k tomu říct? Každý průměrně inteligentní člověk ví jak je nebezpečené přímo na dálnici vystupovat z auta a přesto si řidiči nedávají pozor. Stejně tak řidiči kamionů často způsobují nehody svou nesoustředěností a nepozorností. Jsou to profesionálové a musí v každé minutě jízdy počítat s tím, že vznikne nějaká neobvyklá situace a oni by ji měli zvádnout. Obě strany, jak řidiči vystupující z auta, tak řidiči kamionů mají něco společné. V obou případech jde o nehody, které dělají muži. Ženy za volantem si počínají zodpovědněji a opatrněji. Chlapi jsou flegmatici, v řadě případů kdyby se dělali zkoušky i z psychologie by neudělali řidičáky nebo nedostali oprávnění na jízdu s kamiony. Jedním slovem - nebýt chlapů tak nemají naši policajti, soudci, armády, atd. co dělat a mohli bychom tyto spolky rozpustit. Naši chlapi se starají o to, aby byly noviny, televize, atd. pořád plné zpráv o tom, jak chlapi dělají soustavně problémy a neodradí je od toho ani peníze, ani ztráty na životech, včetně jejich vlastního. Holt - komu není rady, tomu není pomoci!

charlikos ( 21. června 2010 19:39 )

Soucítím s pozůstalými, ale není na místě napadat řidiče kamionů. Vystupuji-li z vozidla a zvláště na dálnici, je přece prvním předpokladem přesvědčit se pohledem do zrcátka nevstoupím-li někomu do cesty. Bohužel na toto hodně řidičů a řidiček (!) zapomíná. Už mnohokrát jsem absolvoval "losí test", když někdo otevře dveře auta aniž by se přesvědčil zda něco za ním nejede.

sumilek ( 21. června 2010 19:15 )

se 40 tunami toho na dálnici rozjetej mnoho nenadělá, když mu tam chlap skočil ty chytráku !!!

Zobrazit celou diskusi