Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dohnal tramvaj a pak dostal infarkt!

Když dohnal nešťastný řidič tramvaj, dostal infarkt!
Když dohnal nešťastný řidič tramvaj, dostal infarkt!  (Autor: Infografika Blesk)
Autor: Šimon Hradní, jos - 
18. června 2010
10:13

Dva dny poté, co z motolské vozovny vyjela neřízená tramvaj, vypluly na povrch nové skutečnosti. Řidič tramvaj podle vyšetřování dohonil a zastavil, vzápětí ale dostal infarkt. Až se zotaví, bude muset lecos vysvětlovat. Na vině je však podle odborářů i vedení dopravního podniku.

Vyšetřování Drážní inspekce prokázalo, že za incident může s nejvyšší pravděpodobností chyba řidiče. Ten vypnul v tramvaji některé bezpečnostní funkce, opustil kabinu řidiče a pomáhal soupravu tlačit. Jenže najednou naskočily motory.

Řidič se napřed snažil tramvaj doběhnout, kolegové mezitím vypnuli v trolejích proud. Zoufalý tramvaják si od náhodného cyklisty půjčil kolo. Když tramvaj zpomalovala, tak do ní naskočil a povedlo se mu ji zastavit. A pak dostal infarkt. I když nyní leží v nemocnici, po zotavení bude muset odpovědět na nepříjemné otázky vyšetřovatelů. Hrozí mu až tři roky vězení.

Nejprve šlo jen o "prkotinu"

DP změnil oproti středě názor na vážnost situace. Tehdy incident označil za prkotinu. „Nešlo o banální, ale o ojedinělou situaci, které se snaží DP zabránit,“ uvedla včera mluvčí DP Ilona Vysoudilová. Tramvajáci prý dostávají příručku, jak se v podobných situacích chovat. Podle předsedy Odborového sdružení pražských dopraváků je však skutečnosti jiná.

„Já jsem příručku, jak se chovat na úsekovém izolátoru nedostal, obvolal jsem několik kolegů trmvajáků a ti o příručce také nic neví. Dopravní podnik by měl urychleně zajistit distribuci příručky mezi řidiče tramvaje,“ sdělil Blesku Pulec.


Odboráři vyzvali vedení DP, aby zajistilo dostatečné proškolení řidičů tramvají, jak mají postupovat v nestandardních situacích:

582151:gallery:true:true

anasyi ( 19. června 2010 00:54 )

takze to jsou Pulci,nebo Pulcata?

anasyi ( 19. června 2010 00:52 )

pepazdp,on je chapavej az moc,ale vyuzil situace,ze me mohl vyzdimat,jenze me nevyzdimal do sitosti,takze odemne uz neuslysi ani tuk,to mu staci jinak on ma mlzeni jako praci a placenou nojo,ale ja nemam skym diskutovat

pepazdp ( 18. června 2010 18:22 )

Jó děvče, ty tady bojuješ s větrnými mlýny. Od tohohle člověka nemůžeš čekat rovnou odpověď. On není nechápavej. On má asi mlžení jako koníčka, nebo ho za to mlžení někdo dobře platí. Co myslíš? Co je pravděpodobnější?

anasyi ( 18. června 2010 17:43 )

ja nevim,co porad nemuzete pochopit,ja to tady pisu po lopate.Dovolim si Vas citovat,protoze nejde pod Vas prispevek reagovat,kde mi davate na jevo,ze jste ze me unaveny.Cituji:,,nez ridici svezou prvni cestujici,musi mit slozene zkousky na vsechny typy tramvaji,ktere v Praze jezdi.Tedy i tramvaj Skoda 14 T,ktera v utery ujela.,,Ja Vam jasne neodpovidam?Co chce pan Pulec ted dohanet nabadanim generalniho reditele na doskolovani.Prosim vas jake doskolovani,to je zaklad pro to,aby ridic mohl zasednout do kabiny.

anasyi ( 18. června 2010 17:34 )

schimicz,hlavne at se ridic uzdravi.

Zobrazit celou diskusi