Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

'Levičáci' z ODS: Daň pro bohaté!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, jos - 
23. února 2010
10:07

Z ODS se v zoufalé honbě za voličskými hlasy stává strana s levicovými názory. Chystá se totiž změnit princip vybírání daně z nemovitosti a vyšší sazbou si posvítit na majitele dražších domů!

"Určitě se po volbách podíváme na některé majetkové daně. Hlavně na daň z nemovitostí. Chtěli bychom díky ní do rozpočtu získat několik miliard korun navíc," řekl stínový ministr financí z ODS Martin Kocourek.

Cílem občanských demokratů je vybrat víc peněz od bohatších lidí a zároveň pro ně udržet rovnou daň z příjmu, proto se strana zaměřuje na zdanění majetku, píšou Hospodářské noviny.

Předseda strany Mirek Topolánek obhajuje případné vyšší majetkové daně tím, že je potřeba něčím vybalancovat plánované zvyšování daně z přidané hodnoty. ODS chce obě sazby DPH přibližovat a výhledově sjednotit, což zdraží potraviny nebo léky a zatíží hlavně chudší vrstvy.

"Bohatší by se měli nějak podílet na národní oběti, když už je nutné zvýšení spotřebních daní a DPH dopadne především na chudší. Ale je absurdní pokřivit kvůli tomu daňovou soustavu. Daleko lepší je volit formu majetkové či jiné daně, která se týká movitějších spoluobčanů," uvedl Topolánek ve své brožuře nazvané Budoucnost začíná teď.

507269:nahled:true:true TOPOLÁNEK SE KONEČNĚ ROZVEDL! ČTĚTE ZDE!

teletubele ( 23. února 2010 21:25 )

Milá Sisi, tak jak říkáš, tak to asi může být, tvů názor ti nikdo vzít nemůže, ale nauč se brát jisté názory trochu s nadhledem.Mých amíků mě není vůbec líto, skoro každý kdo takhle zdrhne se vydává za vlastence, ale pravda budiž jinde hezký zbytek večera.

sissy ( 23. února 2010 19:23 )

Mily Teletubelicku, tak az stravis treba 1 rok v Zimbabwe, tak budes mluvit jinak. Tvych americkych kamaradu a zejmena jejich manzelek a deti je mi lito a tak me asi potkalo velke stesti, ze muj manzel neni American JInak ja nikoho nepoucuju, napsala jsem jen svuj nazor a zaverem jen dodam, ze muj manzel je radnym zamestnancem a ne neradnym podnikatelem. )) Hezky vecer ))

teletubele ( 23. února 2010 18:15 )

správně, kdo je neuznaný, má jít do politiky.Je jasné, že zvýšení daní odserou dole v dělnické třídě, ale věř že na každou svini se voda vaří.

teletubele ( 23. února 2010 18:07 )

Nejsem si z cela jistý, ale tento stát je minimálně 20 příček pod Zimbabwe. Drtivá většina mých "USA" kamarádů odjela za louži, ale nějak tady zapoměli na své děti a manželky, které navštěvuje exekutor.Zapoměli tady firmy a nezaplacené daně.A teť mě budou poučovat jak mám pracovat??

sissy ( 23. února 2010 17:51 )

Gulemane, ale jsem uz probuzena a to docela dost. Bata byl moc fajn clovek,byla jsem mu na 90 narozeninach

Zobrazit celou diskusi