Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Mirek Topolánek a Pavla: Po 30 letech rozvedeni!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, šim - 
22. února 2010
13:20

AKTUALIZOVÁNO: Mirek Topolánek a jeho žena Pavla byli v pondělí po téměř 30 letech manželství rozvedeni. Stalo se tak v jejich nepřítomnosti. K soudu se dostavili pouze jejich právní zástupci.

Manželé se pokoušeli o nesporný rozvod a do pondělí chtěli uzavřít dohodu o majetkovém vypořádání. Ještě v pátek ale jasno údajně stále nebylo.

Dohoda byla uzavřena zřejmě až během víkendu, rozvodu téměř třicetiletého manželství už tedy nic nestálo v cestě.

K soudu stejně jako minule Topolánkovi osobně nedorazili. Poslali za sebe své právní zástupce. Na dotazy redaktora Blesku oba odmítli odpovídat. Právníci Topolánka a Topolánkové řekli u soudu novinářům, že bývalí manželé se předem dohodli na majetkovém vyrovnání. Obsah dohody ale nechtěli komentovat.

"Rozvod proběhl klidně a slušně. Neskrývá se za ním nic podivného ani podezřelého. Žádná nadace, žádné spekulace s pozemky, žádné spory o byty či péči o děti," uvedl Topolánek ve svém tiskovém prohlášení. Své exmanželce poděkoval za důstojné rozvodové řízení. "Dokázali jsme se dohodnout na všem, co rozvod provází a vyžaduje," prohlásil.

506772:gallery:true:true Bojovnice Pavla Topolánková očima Františky: Talmanové šlape na paty

Podle Topolánkova právníka Milana Jebavého nabídl politik manželce, že jí přenechá veškerý movitý i nemovitý majetek. Společně stále vlastní chatu a byt na pražských Hradčanech, na který stále splácí hypotéku.



Topolánkovi se podle Jebavého již dohodli na společné výchově dětí bez určení výživného. S manželkou má předseda ODS sedmnáctiletého syna Tomáše a dvě dospělé dcery, třicetiletou Petru a šestadvacetiletou Janu.

Podle soudkyně Patricie Adamičkové se může Topolánková do měsíce od právní moci rozvodu vrátit ke svému rodnému příjmení Patáková.

Bývalý premiér žije oficiálně od roku 2007 s místopředsedkyní Poslanecké sněmovny Lucií Talmanovou, v červenci téhož roku se jim narodil syn Nicolas. Jejich poměr vyšel najevo už v červnu 2006.

Dá se čekat, že v nejbližší době oznámí Topolánek s Talmanovou zásnuby, potažmo svatbu. Nesezdané soužití by před květnovými volbami totiž mohlo znamenat mínusové body.

e.44 ( 23. února 2010 00:32 )

Tomu už nepomůze ani kdyby se oženil se světicí. Je to odkecanej ubožák bez nároku na hlasy od rozumných lidí.

delavar ( 22. února 2010 19:55 )

Dobrý deń. Dovolím si tvrdiť,že obsah tohoto článku ma zaujal.Pripomenul mi moje mladé časy,osemdesiate roky .Prvé,čo ma zaujalo,je meno právnika p.Topolánka,JUDr.Jebavý.Vzhľadom na životný príbeh rozvádzajúceho mi pripadá ako platný člen týmu p.Topolánka. Mal som tiež kolegu,policajta,ktorý došiel k nám slúžiť do B.Bystrice-predtým slúžil v Brne a v Prahe,kde mal asi 5 nemanželských detí.Bol dosť na byby,vedel to s nimi,len horšie bolo,keď mu za jeho ,,zaslužnú činnosť,, chodili ,,faktúry a finančák s toho bol vždy nešťastný,lebo asi 5 úradov z Čiech sa snažilo dostať z neho prachy. Po príchode do B.Bystrice,po krátkej chvíli nadviazal kontakt z jednou príslušníčkou,slobodnou matkou- a čuduj sa svete-šmykli sa mu ,,kapce,,a na svet prišiel ďalší svišť.No nezobral si ju za manželku,lebo mu nejaký dobrák zabonzoval,že mu ,,chodí škodná do revíru,,otec predchádzajúceho decka. Aby si vylepšil finančnú situáciu,cez leto si bol zarobiť na brigáde na JZD,kde sa spoznal z jednou nadržanou starou dievkou-hodil na ňu trenky a výsledok-dvojičky.Narodili sa krásne pekné ako by mu z ,,okna,, vypadli.Neviem ako to vtedy finančne stíhal,no čo som o ňom počul,dal viac krát dal ešte svojmu ,,populátorovi,, prácu a možnosť chrániť česť a slávu pollicajného zboru. Viem že túto činnosť vždy komentoval heslom:lepšie je byť zlým milencom ako dobrým impotentom!!! Ale nie je otec kto splodí-ale ten čo vychová!!! Už ani neviem prečo som si spomenul na tohoto ,,toreádora,, v súvislosti s herr Topolánkom.Lebo v jeho veku mu,, to,, určite pije vodu z p@dele a v oblasti sexu je asi už len-metodik....

lubinko52 ( 22. února 2010 19:49 )

Aj keď u ženatého chlapa sa mimomanželský vzťah v dnešnej dobe neberie, ako niečo mimoriadne, predsa len tento vzťah bol zvláštny a pikantný tým, že išlo o bývalého predsedu vlády ČR, ešte počas aktívneho pôsobenia vo vysokej funkcii a za faktického trvania pôvodného manželstva... Určite ide o citlivú situáciu, ktorú mal vyriešiť zásadne skôr. Týmto krokom konečne legalizoval svoj terajší vzťah...

sprocketh ( 22. února 2010 19:04 )

blatenak59 ( 22. února 2010 17:47 )

Já?? Nakopat tě do řitě tupe!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa