Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Topolánkův rozvod: Půjčí mu 15 milionů Dalík?

Topolánek chce dát všechen majetek, Pavle to ale nestačí a chce odstupné.
Topolánek chce dát všechen majetek, Pavle to ale nestačí a chce odstupné.  (Autor: Blesk - David Malík, Martin Mithofer)
Autor: Tomáš Belica, Eva Hofrichterová - 
19. ledna 2010
05:00

Ještě tvrdší oříšek než se čekalo, bude zřejmě rozvod šéfa ODS s manželkou. Přestože se Mirek Topolánek (53) s Pavlou (54) dohodl na společné výchově syna Tomáše (17) bez určení výživného, nad dělením majetku už shoda nepanuje.

Topolánek prý chce své ženě dát všechen majetek. Pavla ale dělá drahoty. Podle neoficiálních zdrojů chce odstupné. Topolánek se proto rozčílil: Mám na ženu tlačit jako Paroubek a vyrovnat se korupčně?

První kolo asi nejsledovanějšího rozvodu v ČR v pondělí soud pro Prahu 6 asi po 15 minutách odročil na únor. Manželé Topolánkovi, které u soudu zastupovali právníci, se totiž nedohodli na vypořádání společného majetku. A to přitom šéf ODS nijak neškudlil.

„Pan Topolánek nabízí úplně všechno, to znamená byt, chatu v Čeladné, movité věci,“ řekl advokát Milan Jebavý. V čem je tedy problém? „To nevím. On nikde nevidí problém, já ho také nikde nevidím,“ dodal Jebavý. „Paní Topolánková chce spravedlivé rozhodnutí,“ tvrdí advokátka expremiérovy manželky Pavly Hana Neštická. Oba právníci přesto věří v rychlý rozvod.

Topolánková chce 15 milionů, kde je ale vzít?

Pokud se chce Topolánek v klidu rozvést, nezbývá mu, než Pavle zaplatit tučné odstupné. Podle neoficiálních informací žádá 15 milionů korun. Kde by na to šéf ODS mohl vzít?

1. Z ulitých peněz

Těsně před tím, než se stal Topolánek premiérem, přepsal svůj podíl ve firmě Free Zone Ostrava na svou starší dceru Petru. Jestli to ale nebylo jen naoko, o tom se stále spekuluje.

2. Půjčí mu Dalík

Topolánkův kamarád a multimilionář Marek Dalík vlastní nemovitosti i luxusní vozy. Protože už neví, co dál kupovat, mohl by Topolánkovi na rozvod půjčit. Pavlu totiž nikdy neměl rád.

3. Vezme si úvěr

Na zaplacení horentní sumy si Topolánek může zkusit vzít úvěr v bance. Vzhledem k tomu, že platí vysokou hypotéku na pražský byt, tak by mu banka zřejmě půjčit odmítla.

Topolánkova dcera Jana: Otci zradu neodpustila! >>

Pavla ale podle neoficiálních informací žádá odstupné. Počítá s tím, že Topolánek se chce rozvést co nejdříve, aby si mohl vzít Lucii Talmanovou. Jenže, kde by s přibližně 70tisícovým platem čistého Topolánek na vyrovnání – údajně 15 milionů – oficiálně vzal. Téměř celý jeho příjem spolknou splátky hypotéky, výživné na syna Tomáše a jeho udržování na studiích v USA.

Blesku šéf ODS neodpověděl. Na podobnou otázku Aktuálně.cz se ale rozčílil: „Asi se vám víc líbí Paroubkův styl. Obšlápl si klidný rozvod, tlakem přinutil ženu k souhlasu s jasně korupčním vyrovnáním.“

Topolánkův právník Jebavý: Paní Topolánková nemá na odstupné nárok

Topolánkův právník Jebavý rozváděl i Bursíka a Jacques. Topolánkův právník Jebavý rozváděl i Bursíka a Jacques. | Blesk - David Malík, Martin Mithofer

Blesk: Pokud se manželé dohodnou, co bude dál, dostaví se koncem února k soudu?
Pokud soudu dodají notářem schválenou dohodu o výchově dětí a dohodu o vypořádání společného jmění manželů, pak se žádná ze stran k soudu nemusí dostavit. Nezjišťují se tak příčiny rozvratu a manželství může být rozvedeno.

Blesk: Jak je to s výživným na syna Tomáše, bude ho Topolánek platit dál?
Manželé se dohodli na společné výchově mladého Topolánka bez určení výživného, v tom případě neplatí nic ani matka ani otec.

Blesk: V čem byl tedy problém? Chce paní Topolánková nějakou rentu, odstupné?
Prosím vás, to máte z nějakého amerického filmu. Paní Topolánková žádné odškodné nechce, nemá ze zákona nárok na odstupné. To jedině že by jí ho pan Topolánek chtěl vyplatit.

Blesk: Je pro vás tento rozvod nějakým způsobem výjimečný?

Výjimečný je snad v tom, že rozvádím expremiéra. Objem majetku je ale jaksi směšný. Dělí se byt, chata v nepříliš dobrém stavu. Nedělí se peníze ani auto.

nikto nevie ( 19. ledna 2010 09:39 )

Až Talmanová poté co jí za její služby korupčně zaplatí senátorným(6mega/rok) kopne stále ženatého milence do zadku a pošle ho i s jeho modrými guľami na úřad práce. Politická mrtvola a řadový člen ODS žijící ze sociálních dávek bude už jen přítěží nikoliv mecenášem ze státních peňez.

vera51 ( 19. ledna 2010 09:16 )

souhlas a ona urcite vi odkud mu tecou penize proto chce tolik, neni hloupa

bosomfriend ( 19. ledna 2010 09:11 )

polovici duchodu manzela. Tak to chodi na zapade ! Uz , aby to fungovalo i v Cesku !

nikto nevie ( 19. ledna 2010 09:05 )

Odstupné (výše měsíčního příspěvku exmanžela na stejný životní standard, jako měla exmanželka v době trvání manželství) se vyplácí buď jednorázově nebo se jedná o měsíční příspěvek. V případě Topolánka by musela exmanželce dorovnávat životní úroveň milenka Talmanová, protože již delší dobu Topolánkovi vytváří životní standard z korupčně předplaceného cca 100tisíc/měsíc. To však s největší pravděpodobností skončí volbami, po kterých budou oba milenci i s nemanželským dítětem ťukat na úřad úřad práce, jelikož Topolánka prohrané volby budou stát místo předsedy ODS(70tis./měsíc)

henryj ( 19. ledna 2010 08:55 )

nech toho a vyšum

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa