Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Červené tlačítko varuje před pedofily

Děti jsou důvěřivé, a proto je třeba je před nástrahami internetu chránit.
Děti jsou důvěřivé, a proto je třeba je před nástrahami internetu chránit.  (Autor: Blesk - Jiří Hadač)
Autor: mia - 
9. února 2010
19:50

Sedí i vaše dítě hodiny u internetu a vy se bojíte, aby nenarazilo na pedofily, porno nebo ty, kteří se pokusí zneužít jeho údaje? Abyste měli větší klid, můžete využít nový projekt Národního centra pro bezpečnější internet s názvem Červené tlačítko.

Od úterý si můžete do svého počítače zadarmo stáhnout z adresy http://cervene-tlacitko.saferinternet.cz program, který bude na bezpečí dětí dohlížet. Pokud dítě během brouzdání internetem začne mít pocit, že ho kontaktoval někdo podezřelý, že se necítí bezpečné, stačí kliknout na jeho ikonku a dítě se vrátí do bezpečných zón, zatímco podezřelá adresa je zaslána k vyhodnocení odborníkům. Pokud ti na ní shledají něco závadného, nahlásí ji policii.

Projekt by měl děti ochránit před šikanou, pedofily i před prodejem drog.Do budoucna se uvažuje o rozšíření programu pro internetové aplikace, například chat,“ řekl Pavel Vichtera z NCBI. Organizátoři chtějí program nabídnout asi šesti tisícům českých základních škol.

mausi ( 10. února 2010 07:03 )

jsem stáhla ProCon a jsem s ním maximálně spokojena.

djaba ( 9. února 2010 21:03 )

Internet je pro všechny ,ale pro děti není .I na Blesku nebo tn cz se to hemží zbytečným sexem , který si sexuchtivý uživatel může najít jinde.Není jiná možnost zamezit dětem přístup na stránky s nevhodným obsahem (různé selektivní programy nefungují úplně a lze je obejít) ,než dětem internet nepovolit.Máme také video nebo DVD přehrávače a také kontrolujeme na co se dívají.Pamatuji si na serii filmů Angelika a já v sedmé třídě jsem nesměl vidět ani jedinný film.A to tam nějak moc erotiky nebylo.

diskutujici ( 9. února 2010 20:20 )

Červené Tlačítko pro bezpečnější Internet leze do vašeho soukromí víc než je zdrávo... http://www.pooh.cz/pooh/a.asp?a=2015928

Zobrazit celou diskusi