Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tragédie v Olomouci: Sebevražda kvůli rozvodu?!

Autor: SAN, Pavel Ryšlink, jos - 
31. ledna 2010
22:25

Rozvod a tahanice o dítě. To byla zřejmě příčina páteční tragédie v Olomouci, kdy žena (†31) z Přerova nejprve hodila z balkonu z 13. patra paneláku dceru (†6) a potom se vrhla dolů sama.

Kriminalisté si lámou hlavu nad otázkou, co žena ve městě a ve třináctipatrovém paneláku vlastně dělala. Nejpravděpodobnější variantou je, že si věžák v hanácké metropoli vybrala kvůli tomu, že v jeho okolí prožila dětství.

"Asi chtěla umřít v místech, na které měla nejhezčí vzpomínky,“ řekla žena (54), která bydlí poblíž místa tragédie.

Muži zákona během víkendu ukončili vyšetřování s tím, že nejpravděpodobnější variantou je ta, že matka nejprve shodila dceru a potom se vrhla za ní. Policisté ještě čekají na pitvy. Ty by měly mimo jiné zodpovědět otázku, zda matka před hrůzným činem nedala dceři nějaké tlumící léky. Tragédie se totiž obešla bez jediného výkřiku. „Nebylo slyšet nic jiného, než dvě velké tupé rány. Hned jsme tam běžely a uviděly jsme ta dvě těla. Paní chroptěla a měla pěnu kolem pusy. Holčička se nehýbala, jenom jí z pusinky tekla krev,“ řekly Blesku Kristýna (15) a Nikola (16), které bydlí poblíž a u neštěstí byly jako jedny z prvních.

Před domem v olomoucké Heyrovského ulici se během celého víkendu zastavovali lidé, zapalovali svíčky a děti tam pokládaly plyšová zvířátka. Nikdo si nedokázal vysvětlit, co mohlo mladou ženu vést k tak hroznému činu, který si ani během třicetikilometrové cesty z Přerova do Olomouce nerozmyslela. „Jako motiv činu jsme určili partnerské neshody,“ konstatoval kriminalista, který na případu pracuje. Jak Blesk zjistil, žena podle všeho neunesla rozvod s manželem a tahanice o dcerku.

Dům v Heyrovského ulici, který si pro svůj děsivý čin vybrala, se pomalu stává domem sebevrahů. Před ženou s dcerkou už tam spáchali sebevraždu dva muži.

Proč s sebou vzala i dceru?

Tak se ptá každý, kdo se seznámil s případem. Blesk se na to zeptal policejní psycholožky Ludmily Čírtkové. „Takový člověk má pocit, že nemá šanci svou situaci zvládnout. Nechce dítěti způsobovat kvůli svým potížím útrapy. Myslí si, že pro dítě bude lepší, když nebude na světě, má pocit, že ho zachraňuje,“ řekla psycholožka.

davos26 ( 2. února 2010 07:00 )

Manžel ,teda exmanžel...byl pohodový chlap.....žádný týrání a vydírání nepřipadá v úvahu...tyhle řeči by měli smazat..jak se asi cití ten chlap když si přečte tyhle řeči...proboha zabila mu dítě!!!!

vrba ( 1. února 2010 19:42 )

čeho jsem se obával. Ta žena udělala ten šílený čin na základě úvahy: Tak ty hajzle, teď ti to ukážu, abys viděl! Proboha zabít sedmileté dítě, které už plně chápe, co se děje. Dotáhnout dítě až bůhví kam a celou cestu živit svou idiotskou touhu po pomstě. Jak je možné, že se jí ten šílený nápad nerozležel, když dceru táhla na smrt?

zirafa ( 1. února 2010 15:55 )

„Jakýkoliv zkrat může přijít na kohokoliv z nás. Ale udělat to takhle plánovitě a zabít při tom tak velké a chápající dítě, je těžká věc,“ uvedl psychiatr Gronský a dodal: „Zkrat a okamžité řešení jde, ne omluvit, ale vysvětlit. Ale tohle je něco zcela výjimečného. Z toho, že jela do jiného města je evidentní, že to byl promyšlený naplánovaný čin. Podle mě se tu zkřížil nějaký životní zkrat s chladnokrevnou úvahou.“ - viz nový článek o této tragédii..... nebo odborník tě snad nepřesvědčí, milý GOGO?

dooby ( 1. února 2010 15:41 )

Proboha co na tom není promyšlenýho sebere malou a jede do olmika a pak ji vyhodí z balkonu pokud jela vlakem tak je to cca 25 minut a než se dostane na heyrovského tak taky dalších cca 20 to máš min. 45 kde si to rozhodně promyslela tahle ženská prostě byla jenom velkej sobec já já jenom já. Když malou nemůžu mít já tak nikdo jinej

gogo ( 1. února 2010 15:40 )

1) Ano, najednou ji to napadlo. To je můj názor. 2) Zvířata že nepřemýšlí ? Jsem chovatelem zvířat celý život. A mohu jen potvrdit a podepsat slova Ing. Vágnera bývalého řed. ZOO Dvůr Králové : Všichni vyšší obratlovci jsou mimo jiné schopni abstraktního vnímání... Kdyby jsi každodenně a intenzivně přicházel se "zvířaty" do styku a měl k nim patřičný vztah a schopnost vnímání jejich projevu, šel by Ti možná občas až mráz po zádech. Z poznání jejich myšlení. Tak, jako mnohokrát šel po zádech mně ...

Zobrazit celou diskusi