Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

"Fischerova" rezavá letadla se konečně prodala!

Airbus A-319 českého letectva má poruchu a preto ho odťahujú zo štartovacej plochy ruzynského letiska. Premiér Jan Fischer zatiaľ neodletel do Bruselu.
Airbus A-319 českého letectva má poruchu a preto ho odťahujú zo štartovacej plochy ruzynského letiska. Premiér Jan Fischer zatiaľ neodletel do Bruselu.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, INT, val - 
28. ledna 2010
16:53

Dvě letadla Boeing z majetku společnosti Charter Air, kterou dříve pod názvem Fischer Air ovládal podnikatel Václav Fischer, ve čtvrtek v dražbě koupila americká společnost AerSale za 2,2 milionu dolarů (zhruba 41,4 milionu Kč).

Kvůli řadě soudních sporů letadla chátrala na Ruzyni déle než čtyři roky.
"Prodalo se to za vyvolávací cenu za oba stroje včetně náhradních dílů," uvedl Jiří Rybář z dražební společnosti 1. Art Consulting.

Samotná letadla stála dohromady 2,13 milionu amerických dolarů, zbytek ceny je dražební přirážka. Dnešní dražba byla už druhá v pořadí, první se uskutečnila loni, žádný zájemce se však nenašel.

Letadla stojí na letišti od podzimu 2005, kdy společnost Charter Air vstoupila do likvidace. Letadla jsou zapsána v konkurzní podstatě Charter Air, podle leteckého rejstříku však stále patří německé společnosti Aircraftleasing Meier und Fischer, kde má podíl i Václav Fischer.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

lojkanda ( 28. ledna 2010 17:26 )

nemám slov

spesparva ( 28. ledna 2010 16:24 )

Snad letadla se prodalA ne? (neutrum)

petr1111j ( 28. ledna 2010 16:20 )

by redaktor mel byt uz davno doma v posteli - ma ji jak z praku!

Zobrazit celou diskusi