Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chlapec (7) vypadl z lanovky! Letěl 3 metry...

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, šim - 
23. ledna 2010
16:32

Sedmiletý chlapec se v sobotu odpoledne zřítil z lanovky ve Skiareálu Lipno. Spadl z třímetrové výšky a vyvázl bez zranění.

Spolucestující předčasně otevřeli ochranný rám, sedačka byla bez závad, řekl Jan Kučera z Drážní inspekce.

"Není to chyba provozovatele, protože zařízení je v pořádku," uvedl Kučera. Podle obchodního ředitele areálu Martina Řezáče spadl chlapec těsně před výstupem, protože dvě mladé dívky příliš brzy otevřely zábranu. "Poslali jsme ho na vyšetření, ale žádné zranění se naštěstí nezjistilo," uvedl Řezáč.

Podle náčelníka šumavské horské služby Michala Janďury byl rentgen negativní a chlapec je v domácím ošetřování.

vafle ( 23. ledna 2010 22:43 )

ale da, vzdyt tam nic neni, co by tomu branilo. Kdyz otevrete tu zavoru, co mate pred sebou, tak jste uz bez pojistneho ruceni. Je to jen a jen vase vec, kdy ji otevrete. Nejlepe samozrejmne na doporuceni lanovky, kdyz tam sviti to zelene svetlo, nebo kdyz je tam cedule, zde otevrit. Jak jednoduche.Je nesvarem doby, otevirat zabranu daleko pred vystupem, neb trpim strachen z vysky, mam to zmapovane a davam si na to pozor, ale leckdy je to dost ostre.Tedy uhaji zavrenou zabranu.A to i v ruznych strediscich po evrope. Holt jsou vsichni machri.

kenda ( 23. ledna 2010 20:50 )

Zrovna jsme se vrátili z lyžovačky z Lipna, máme 7 a 5-leté děti, ten starší taky chtěl jezdit sám , ale my jsme mu to nedovolili, protože je prostě na tohle ještě malej, aby jezdil bez dozoru dospělého. Ještě, že se klukovi nic vážného nestalo. Člověk je bere jako velké, ale jsou to pořád děti, které potřebují ochranu rodičů i když je to opravdu těžké je uhlídat, když člověk vidí, co se všechno přihodí.

djaba ( 23. ledna 2010 18:53 )

I bez zábrany se nedá jen tak vypadnout .Ještě mohou rodiče žalovat provozovatele.

Zobrazit celou diskusi