Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Arcibiskup Vlk: Hrdina čečenských islamistů!

Islamisté Vlkova slova pořádně překroutili!
Islamisté Vlkova slova pořádně překroutili!  (Autor: Reprofoto: kavkazcenter.com)
Autor: Tomáš Belica - 
9. ledna 2010
19:01

Zcela nový smysl dali muslimští komentátoři prohlášení pražského arcibiskupa, ve kterém Miloslav Vlk varoval před islamizací EU. V jejich pojetí totiž kardinál vlastně skoro nabádá křesťany ke konvertování k islámu.

Vlkova popularita tím mezi čečenskými radikály okamžitě vystřelila do hvězdných výšin.

Odcházející arcibiskup si před pár dny postěžoval, že se Evropská unie odchýlila od křesťanských základů, čímž se otevřel prostor pro její islamizaci. Jenže muslimští interpreti Vlkova slova překopali tak dokonale, že podle kardinála prý »islám přináší duchovní hodnoty do pohanské Evropy«.

Islamisté Vlkova slova pořádně překroutili! Islamisté Vlkova slova pořádně překroutili! | Reprofoto: kavkazcenter.com

 

Článek, který vyšel na serveru čečenské guerilly Kavkazcenter.com a převzaly jej i jiné islámské servery, Vlka velebí do nebes. Pražský arcibiskup prý otevřeně přiznává, že éra křesťanství v Evropě končí a nastupuje epocha islámu.

Arcibiskupství ale otrocká interpretace zatím nechává v klidu. „Určitě se na to pan kardinál v pondělí podívá a pak se uvidí, jestli se k tomu bude vyjadřovat či ne,“ řekl Blesku mluvčí Aleš Pištora. Jak ale přiznává politolog Michal Pehr, s překopaným smyslem kardinálových slov se příliš nenadělá: „Spustila by se jen spirála prohlášení, která by přebíjela ta předchozí.“

fionora ( 10. ledna 2010 09:20 )

Věřím jen sobě.

jardako ( 9. ledna 2010 22:31 )

Podivejte se na ten server, podle mne je celkem seriozni. Nijak Vlkova slova neprekrucuji a zda se mi, ze je cituji presne. Jedine, co udelali, je, ze to, co je pro ne zajimave, dali do titulku. Clanek Blesk je asi 1000x prekroucenejsi nez ten cecensky.

smrk ( 9. ledna 2010 21:02 )

Nejlepší lék na šíření islámu jsou rakety SS-20 a bezpilotní letadla

glumik ( 9. ledna 2010 20:37 )

glumik ( 9. ledna 2010 20:37 )

Zobrazit celou diskusi