Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Hasiči vytáhli z ledové tříště vysílenou srnu

Hasiči ihned na řeku spustili člun a vydali se zvíře zachránit
Hasiči ihned na řeku spustili člun a vydali se zvíře zachránit  (Autor: HZS)
Autor: sč - 
1. ledna 2010
14:26

Příležitost udělat dobrý skutek dostali hasiči o silvestrovském odpoledni na Vsetínsku. Zachránili srnu, která uvízla v částečně zamrzlé řece Bečvě.

Když dorazili na místo, uviděli zuboženou srnu několik metrů od břehu. Neváhali a hned spustili na vodu člun. Při záchraně jim pomáhali strážníci.

Pokus byl úspěšný – zesláblou srnu hasiči dopravili ke břehu Pokus byl úspěšný – zesláblou srnu hasiči dopravili ke břehu | HZS

„Záchranářům se podařilo přiblížit až k srnce vyprostit ji z ledové třítě. Zřejmě tam byla několik hodin. Byla zesláblá, ale živá. Na břehu hasiči zvíře předali myslivcům,“ uvedl mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

jimmy7055 ( 2. ledna 2010 12:31 )

prajem v novom roku 2010, dobrým i zlým, lebo na všetkých záleží ! napokon všetci máme srdcia záchranára,len niektorí "nie sú za to platení", iní si neveria a tí ostatní len zabudli .

bara ( 2. ledna 2010 07:19 )

hezky napsané, ale mně stejně připadá, že lidí s dobrým srdcem je stále méně a méně - pak taková zpráva o záchraně živého tvorečka potěší, i když - hasiiči to mají v popisu práce... ...Ale na druhou strranu - ten, kdo nechce pomáhat zachraňovat, se nestane zase hasičem

bara ( 2. ledna 2010 07:14 )

neumíš popřát česky? Jsi ..co jsi? Tatar který se naučil pár slov anglicky?Kkde žiješ, v zemi české, nebo kde? Když už ukazuješ, že umíš popřát anglicky, tak piš své příspěvky resp. reklamu i anglicky. Nabubřelost, snobství, maloměšťáctví, rádoby se obracení bu´d na východ, nebo pak na západ, napodobování jejich zvyků nejdřív Děda Mráz, teď Santa..brrrrrrrrr . Proč my Češi si nevážíme svých zvyků, svého jazyka, svých lidí??? Na krku máme už asi závit, jak s ním stále kroutíme když se otáčíme za někým cizím.. . a to já jsem hodně dlouho neměla s naši zemí nic společného - a přesto se za ni nestydím a popřeju každému hezky česky... . Takže i tobě a všem - hezký nový rok 2010, štěstí a zdraví!!

aapricot89 ( 1. ledna 2010 19:42 )

s dobrym koncem a s lidmi se srdcem na pravem miste ctu nejradeji. tem hasicum preji vse nejlepsi v roce 2010

Zobrazit celou diskusi