Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Představujeme první miminka roku 2010

Autor: sč, op - 
1. ledna 2010
15:17

Šárka Malíková – 2,90 kg, 49 cm z Huštěnovic se narodila coby první miminko v Česku. Na svět přišla dvě minuty po půlnoci.

„Když nám řekli termín 2. ledna, hned jsem si říkal, že musí být první ve Zlínském kraji. Syn Jakub (3,5) se narodil také o dva dny dříve. Vůbec jsem si nepřipustil nic jiného a vidíte,“ prohlásil hrdý otec Petr (32).

„Přála bych si, aby byla zdravá. Šárku jsme měli napsanou již při prvním porodu. Ale nevěděli jsme, zda to holka bude. Na ultrazvuku to nebylo možné rozlišit,“ pokračovala maminka Kristýna (27).

Manžel a asistentka v porodnici stále budoucí maminku hecovali, aby vydržela. Chtěla vše vzdát již okolo 22. hodiny. „Manžel stál u mě a stále říkal – vydrž, vydrž. Tak to nějako vše vyšlo, ani nevím jak,“ dodala maminka.

Karolínka (3,2 kg a 48 cm) je druhým dítětem 2010 v ČR

Prvním miminkem na jižní Moravě v letošním roce se stala Karolínka Havelková z Brna. Narodila se pouhé tři minuty po půlnoci mamince Marii (28) ve Fakultní nemocnici v Brně-Bohunicích.

Miminko roku Miminko roku | Ondřej Požár

Karolínka, která váží 3,2 kg a měří 48 cm, je zároveň druhým dítětem roku 2010 v ČR.

„Vůbec jsme nepočítali s tím, že se narodí na Nový rok. Porod šel strašně rychle. Do porodnice jsme odjeli na Silvestra v deset hodin večer. A byl to docela šok, že se malá tak brzy narodila a je hned první dítě v kraji i v Brně. Je to naše první miminko,“ prozradila pro Blesk.cz maminka Marie, která před odchodem na mateřskou dovolenou pracovala jako účetní.

U porodu byl i tatínek Tomáš Havelka (31), který dělá programátora. „Určitě jsme ale nerodili se stopkami v ruce. Vypadalo to, že se malá narodí později,“ usmíval se v pátek odpoledne hrdý táta.

První miminko v Praze se narodilo v 0:08 - Jaroslav (3,17 kg, 51 cm)
Na svět si pospíšil první Pražánek letošního roku – Jaroušek (3170 g, 51 cm). „Termín jsem měla až v půlce ledna. Na Silvestra jsem ještě stihla udělat večeři a pak už jsme jeli do porodnice. Bylo to na poslední chvíli, za dvě hodinky byl chlapeček na světě,“ řekla Blesku v motolské nemocnici šťastná maminka Lenka (28). Na Jarouška čeká doma osmiletá sestřička Lenka.V motolské nemocnici se také narodila první letošní pražská dvojčátka – kluci.

Mimčo Mimčo | Jiří Černohorský

dostojevskij ( 2. ledna 2010 12:06 )

Každé zrození je zázrak. Kéž by těch zázraků bylo co nejvíce. Zdraví a pohodovou rodinku, ať už nikdy tato stvoření nestrádají.

asdarel ( 1. ledna 2010 17:19 )

A tatínkovi ne? Copak to miminko má jenom maminku? Já všem miminkám přeju, aby se nedočkala situace, kdy budou mít jenom maminku, protože maminka tatínka zapudila a okolí jí v tom ještě pomohlo. http://kaja.chytrak.cz/

bacilek ( 1. ledna 2010 15:10 )

Té malinké ze srdce přeji jen to nejlepší,aby se měla co nejlépe a její mamince taky.

Zobrazit celou diskusi