Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lékaři zešíleli: Za neschopenku chtějí 100 korun!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, brum - 
8. prosince 2009
13:22

Hrozí nám další poplatky u lékaře! Česká lékařská komora prý uvažuje, že bychom od ledna měli za vypsání neschopenky doktorům zaplatit 100 korun!

Se zprávou přišly úterní Lidové noviny. Paradoxní přitom je, že i když bychom měli za vyšetření a uneschopnění u lékaře zaplatit nejméně 130 korun (30 Kč je dnes běžný poplatek za vyšetření), nedostaneme za první tři dny nemoci od nikoho ani korunu!

"V pátek se poradíme, odkdy, kolik a jak budeme za neschopenky vybírat od pacientů," citují Lidové noviny prezidenta komory Milana Kubka. Platby může odvrátit dohoda s ministerstvem práce a sociálních věcí, že by částku hradily zdravotní pojišťovny.

Důvod, proč chtějí lékaři za vystavení neschopenky platit, je prý administrativa, která tento proces provází.

Myslíte si, že je stokoruna za vystavení neschopenky přiměřená částka, nebo nemorální parazitování na pacientech? Svůj názor můžete vyjádřit v diskuzi.

versutus ( 12. září 2013 20:21 )

Lékařskou komoru nefinancuje stát, občany a tudíž i tebe na daních nestojí ani korunu, vše je hrazeno z členských příspěvků lékařů, takže je ti do toho HOVNO!

versutus ( 12. září 2013 20:14 )

To už tu bylo. Jenom si dej pozor, aby jednou "lid" nesoudil i tebe a nakonec tě nemrzelo, co si přeješ.

versutus ( 12. září 2013 20:12 )

Třeba VV nebo LIDEM!

versutus ( 12. září 2013 20:10 )

Jeké nezdaněné tisíce? Všechny vybrané regulační poplatky evidují pojišťovny a každému vedou individuální účet, tudíž není nic neevidované a tudíž nezdaněné!

versutus ( 12. září 2013 20:07 )

On měl na čele napsáno, že je lékař? Třeba ten člověk přišel rovnou z herny, kde měl štěstí nebo doma rozbil prasátko s úsporami a nemusel to být vůbec lékař. O jakých nezdaněných penězích to zde píšeš? Jak vypadá třicetikoruna?

Zobrazit celou diskusi