Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Manžel Fibingerové prý opilý zabil cyklistu!

Helena Fibingerová
Helena Fibingerová  (Autor: Michal Protivanský)
Autor: pes - 
26. listopadu 2009
16:08

Manžel a bývalý trenér známé koulařky Heleny Fibingerové, Jan Šmíd údajně v úterý srazil autem u obce Vnonory na Hodonínsku cyklistu. Podle lidí z okolí před jízdou pil alkohol.

Podle hodonínské policie se nehoda stala v úterý v 16:40 mezi obcemi Vnonory a Strážnice na Hodonínsku. Rychle jedoucí Nissan, který podle lidí z okolí řídil právě Šmíd, srazil zezadu jedoucího cyklistu (36). "Byl to otec tří dětí," napsal Blesku člověk, který bydlí nedaleko místa tragédie.

Členka Rady České televize Helena Fibingerová nám incident nepotvrdila, ani nevyvrátila. "Nebudu vám k tomu nic říkat," řekla Blesku a položila telefon.

Později ji kontaktovalo i internetové zpravodajství Sportu a telefon zvedl neznámý pan Jiří Dvořák: "Paní Fibingerová mi nechala v kanceláři vzkaz, že je na jednání. Nevím, kdy bude opět na příjmu," sdělil Dvořák Sportu.

"Paní Fibingerová ale žádnou nehodu neměla. A ohledně incidentu jejího pana manžela, tak to se vyšetřuje," dodal Dvořák a částečně tím potvrdil, že k nehodě skutečně došlo.

"Pan Šmíd pod vlivem alkoholu jezdí skoro pravidelně a vždycky se to nějak 'ututlalo', a na tom se pracuje i nyní. Paní Fibingerová má dlouhé prsty," dodal muž, který rodinu zná.

"Cyklista při nehodě utrpěl těžká zranění neslučitelná se životem a na místě jim podlehl," uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

"Zřejmě nepřizpůsobil rychlost své jízdy viditelnosti na vzdálenost, na kterou měl rozhled," uvedl mluvčí. Cyklista při nehodě na místě zemřel.

"Ke zranění řidiče osobního vozidla nedošlo. Ten při následné dechové zkoušce nadýchal 1,3 ‰ alkoholu," dodal. Zda byl řidičem opravdu manžel Fibingerové ale Zámečník nepotvrdil.

Policisté řidiči na místě odebrali řidičský průkaz. Po dobu vyšetřování dopravní nehody byla komunikace zcela uzavřena zhruba na dobu čtyř hodin.

fanousovalivie ( 26. listopadu 2009 19:12 )

Taky si myslím, že to zase půjde do ztracena, vždyť to jsou lidé, kteří se zasloužili o dobré jméno naší republiky, např.nějaký Šimůnek, našlo by se jich víc, holt jiná sorta lidí v naší skvělé republice, hnus, jdu blejt velebnosti

pepe555 ( 26. listopadu 2009 18:14 )

Zatahá za pár vlivných nitek,sáhne do váčku,zacvaká a žádnej problém,kdepak na tyhle struktury nejsou v tomhle státě zákony...

Zobrazit celou diskusi