Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Svědkyně tvrdí: Policisté hajlovali!

Ilustr. foto
Ilustr. foto  (Autor: Jana Ulrichová)
Autor: ČTK, jos - 
19. listopadu 2009
07:52

Jihomoravští policisté, kteří v pátek 13. listopadu slavili v brněnské restauraci Nekonečno narození dcery kolegy, podle jedné ze svědkyň provolávali rasistická hesla a jeden navíc prý i hajloval.

Na případ upozornila Mladá fronta Dnes. "Pokud existují lidé, kteří jsou schopni to dosvědčit, tak jsem připravený věci řešit," reagoval na událost náměstek ředitele jihomoravské policie Petr Sikora. Připustil, že by mohl dát podnět Inspekci ministerstva vnitra.

Svědkyně tvrdí, že hned jak policisté do restaurace přišli, "začali vyzpěvovat rasistické hity od Orlíku, nadávali si do Židů a jeden z nich nakonec začal i hajlovat". Policisté měli vykřikovat mimo jiné texty písniček "já jsem běloch, bílá síla". Asi dvacetičlenná skupina slavících byla tak hlučná, že většina lidí v restauraci odposlechla, že jsou to policisté.

Podle listu si část hospody pro soukromou oslavu zamluvil policista Daniel Sochor, který pracuje v brněnském oddělení hospodářské kriminality. Podle Mladé fronty Sochor nejprve slova svědkyně zapíral, ale nakonec připustil, že se něco takového mohlo stát, ale nepamatuje si to. "Hodně se tam pilo. Jestli to někdo z nás udělal, byla to klukovina, určitě ne úmysl," uvedl.

"Jestli tam někdo hajloval nebo prokazoval jiné projevy xenofobie a rasové nesnášenlivosti, tak je to nepřijatelné. Takový člověk musí okamžitě pryč od kriminální policie," prohlásil jeho nadřízený Sikora.

Co si myslíte o policii a o rasismu? Řekněte nám to v diskuzi!

mortis69 ( 12. března 2012 03:03 )

Tak tohle mně točí.Orlík je legální kapela a každej si jejich skladby může poslechnout na nettu a stačí,aby někdo něco zaslechl a vytrhl z kontextu.Pak se to sním veze.Nedávno jem pustil pár jejich písní v jukeboxu a hned jem byl označen za rasistu.Dan je můj oblíbený spěvák a naprosto s ním souhlasím.

justas ( 19. listopadu 2009 12:33 )

Ale ono to tak je, policie se začíná podobat gestapu,perzekuuje spíše slušné lidi,protože na lumpy,vrahy a politiky nemá,tak se nedivme,že hajlují.

evolucius ( 19. listopadu 2009 08:57 )

...okupovaného za druhé války nacisty...policisty potrestat za zradu...kde to jsme? V semeništi kolaborantů.?

Zobrazit celou diskusi