Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Další skandál v armádě: Prodával voják drogy?!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Nový Čas)
Autor: ČTK, oj - 
15. listopadu 2009
11:03

Vojáka podezřelého z výroby a distribuce drog zadrželi dnes při společné akci příslušníci Vojenské policie a Policie ČR. Údajně doma pěstoval konopí, z něhož vyráběl marihuanu.

Drogu distribuoval do civilního prostředí, případná distribuce vojákům je předmětem dalšího šetření, uvedl mluvčí Vojenské policie Jan Čermák.

Zadržením podle něho vyvrcholila akce Ryba, v jejímž rámci monitorovali policisté činnost vojáka téměř rok. V té době údajně pěstoval ve sklepě domu hydroponním způsobem konopí seté. Pěstoval ho prý také ve skleníku na své zahradě.

Armáda se v posledních dnech potýká s řadou skandálů. Ve čtvrtek zveřejnila případ čtyř českých vojáků, kteří během působení v misi v Kosovu ve druhé polovině října údajně kouřili marihuanu či hašiš. Všichni byli postaveni mimo službu a záležitost řeší Vojenská policie.

Počátkem týdne byli z armády propuštěni tři vojáci, kteří projevili sympatie s nacismem. V pondělí musel odejít Lukáš Sedláček, jenž se přiznal, že spoluzakládal a pomáhal cvičit extremistickou organizaci White Justice. Ta údajně připravovala teroristické útoky a plánovala únosy policistů a "vysoce postavených Židů". V úterý byli z armády propuštěni Jan Čermák a Hynek Matonoha, kteří během nasazení v afghánské misi nosili na přilbách znaky divizí SS. V pátek pak policie na ministerstvu obrany zadržela tři jeho zaměstnance podezřelé z držení a šíření dětské pornografie.

sakra ( 16. listopadu 2009 05:38 )

Je horší než za bolševika. Kontráš, který měl na starosti útvar věděl co se kde mezi vojáky šustlo a vojáci měli alespoň trochu strach z nadřízených. Teď je to samý psycholg a kurát, plukovníků a generálů jak nas..no a skutek utek.

dudo311 ( 16. listopadu 2009 05:29 )

Píšem k tým chlapom čo boli v Afgane a mali tento problém.Ono sa to pekne hovorí z domu,čo sa deje chlapom v hlave vo vojne.Píšem z vlastnej skúsenosti vo vojne v Juhoslávii.V roku 1993 tam bolo veselo.Bolsom z ľudmy z légie denodene.Hlavne keď sme dizlokovaní do Sarajeva.Sú to lidi rôznych národností,a hlavne charakteru.Boli tam slušní ľudia,zlodeji,kriminálnici,ale aj vrahovia.Chcdem hovoriť o tom že vojaci ktorý boli v AFGANE to nezvládli,a začínaju propagovať fašizmus.A údajne ich akter pochadza z légie.Tak to ma zaráža.Lebo Tí chlapi su morálne tak vyspelí,tak kultivovaní,tak oddaní svojej veci,že na tu armádu nemá nikto v Europe

smrk ( 15. listopadu 2009 11:24 )

je stejná ne-li horší než za bolševika. Jen koukají kde z čeho vytřískat peníze, nebíraj kdejakej póvl a pak jsou v šoku co z toho vyleze !!!!!

Zobrazit celou diskusi