Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Šílený rotvajler napadl chlapce (11): Překousl mu obě ruce!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk - Kateřina Moravcová)
Autor: ČTK - 
13. listopadu 2009
11:10

V Palkovicích na Frýdecko-Místecku došlo k velkému neštěstí. Rozzuřený rotvajler se zde vrhl na jedenáctiletého chlapce a způsobil mu velmi vážná zranění. Překousl mu obě ruce!

Neštěstí se stalo kolem 14 h, když chlapec vešel přes bránu na pozemek k sousedům. "Vyběhl na něj rozzuřený rotvajler. Vrhl se přímo na něj a povalil ho na zem. Začal jej kousat do rukou," popsal událost mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec.

Pes při útoku chlapci překousl ruce takovou silou, že mu na jedné zlomil jednu kost, na druhé obě. "Naštěstí si toho všiml syn majitele psa, který rotvajlera z chlapce odtrhl," dodal policejní mluvčí.

Po převozu do nemocnice chlapec absolvoval tříhodinovou operaci. V současné době leží na dětské jednotce intenzivní péče.

Policie začala vážné zranění chlapce vyšetřovat. "Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví. Za ten pachateli hrozí až dva roky vězení," uvedl Žurovec.

Minulou neděli rotvajleři vážně pokousali v Račicích nad Trotinou na Hradecku šestiletého chlapce. Psi chlapci způsobili mnohačetná poranění na celém těle včetně vážných poranění na hlavě. Zdravotní stav hocha se lepší a je stabilizovaný. Lékaři hradecké fakultní nemocnice přesto dítě nadále udržují v umělém spánku, ale už v lehčí formě.

 

tulipanek26 ( 22. listopadu 2009 19:48 )

Pane bože, Vy píšete jako totální negramot! Pár lekcí z češtiny by Vám rozhodně neškodilo. Úplně Vám v tom Vašem příspěvku chybí písmenka, interpunkce atd. Hrůza. A nějak jsem nepochopila, co nám básník chtěl říci? Že by pes měl být utracen? To přece není řešení

polibmiprdel ( 18. listopadu 2009 11:20 )

ZA 1 TEN MAJITEL VZDY VYHROZOVAL ZE TOHO PSA NA NAS POSLE ABY NAS POHRYZAL A ABY SMESI TAM NA ULICI PRESTALI HRYT A MYSLELSY ZE MU TO KAZDY ŽERE JENZE TED MA PROBLEM STALOSE ZE TEN JEHO NEVYCVICENY PES POHRYZAL A ZATO MUZE JEN ON NACHAL SPATNE ZAVRENE VRATKA A TO SE MU VYMSTILO ZA 2 TEN KLUK JE DOST VELKY ABY NECHODIL S MAMKOU A TATKOU TAK NEVIM PROC BYHO MELI HLIDAT RODICE ZA 3 KDYBA TEN PES TEN SVUJ POZEMEK JENOM HLIDAL JAK VY TU KECATE TAK BY MU ASI NEPREKUSAL TY JEHO RUCE ALE JEN BY HO HRYZL DO OBLECENI TO DA ROZUM NE ZA 4 TEN PES POHRYZAL I NEJAKE CLENY Z JEJICH RODINY ALE NE TAK VAZNE TAK NECHAPU PROC HO UZ NEDALI PRYC TAK SI MYSLIM ZE SI TO ZASLUZI A TEN JEHO MAJITEL TAKY NEJAKOU POKUTU A STEJNE KDYZ TO HO PSA NEUTRATI COZ SE JESTE NESTALO TAK POJDE HEZKY PRED SOUD ZA 4 TEN MAJITEL SI HO NEMEL PORIZOVAT KDYZ SE ON HO NEUMI POSTARAT ANI NEJAKE PITOME POVELY ZA 5 MAJI TAM MALY PLOT A JESTE TU ZAHRYDU MAJI NA KOPECKU TAK BY TO TEN PES PRESKOCIL RAS DVA A TO SI MYSLIM ZE TO BYLA ZASADNI CHYBA PORIZOVAT SI VELKEHO PSA A MIT MALY PLOT ZA 6JO A JESTE NECO TEN KLUK NEBYL NA JEHO POZEMKU ON BYL PRED JEHO POZEMKEM TAK TEN PES NEMEL CO DELAT A TEN KLUK MEL STESTI ZE DRIV NEZ HO ZACAL HRYZAT TAK ZAZVONIL NA ZVONEK MELI BYSTE SE ZAMYSLET CO PISETE KDYZ NEVITE OCO SE JEDNA ONI NECO NAPISOU DO NOVIN A PRITOM TO JE UPLNE JINAK KDYZ NEZNATE TOHO KLUKA ANI TOHO MAJITELE SE PSEM TAK RACI NICNEPISTE ZBYTECNE PISETE TI SVE KECI A KDYBA TO BAL NEKDO Z VASI RODINY TAK BYSTE SE HO ZASTALI JA SEM PROSTE PRO ABY BAL TEN PES UTRACE JA SI MYSLIM ZE BY SI LIDI NEMELI KUPOVAT ZVIRATA KDYZ NA TO NEMAJI TAK SE ZAMYSLETE CO PISETE

anasyi ( 14. listopadu 2009 14:53 )

presne,pes je odrazem sveho pana.

anasyi ( 14. listopadu 2009 14:52 )

vas prispevek se mi libil a dekuji vam za nej.Rotvika jsem mela,mel zkousky na ochranu majetku a osoby.Je to dva roky,co zemrel.Ziji v cizine,chtela bych si opatrit rotvika,ale zde jsou velke problemy.Nez si poridim rotvika,musim ja projit zkousou zpusobilosti,jestli mam vubec na to,vest takove plemeno.Kazde plemeno zde ma svoji kategorii,takze rotvik je v kategorii 5,a ja musim splnovat neco,co je v te kategorii obsazene,tzn.,kdo toto plemeno muze vlastnit.Tito psi jsou evidovani,tzn.,i kdo si ho koupil.Tzn.,ze ja za nej zaplatim,pokud projdu zkouskou zpusobilosti,kterou musim dolozit pri koupi a musim predlozit svuj doklad totoznosti.Automaticky ja jako majitel musim ze psem chodit na zvane zkousky,kdy pes dostava certifikat.Pokud se nedostavim na zkousky ze psem,psa mi odebere policie.Pokud pes zemre,veterinar mi napise ,,umrtni list,, ktery musim zavest do evidence tohoto plemene,ze pes ten a ten,evidencni cislo,majitele, zemrel.Takze je to i o penezich.

anasyi ( 14. listopadu 2009 14:09 )

hele hopkirk,komu bych ja rozslapla drzku,tak to bys byl jenom ty,a jeste bych te vzala za kule a povesila na vrata a kdo by se ne tebe jen mohl podivat,byl by rotvajler.A ver ze by na tebe se dival s radosti.

Zobrazit celou diskusi