Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Europoslankyně Češková: Dostala titul v Plzni!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Tomáš Belica, Helena Lacinová - 
15. října 2009
06:02

Tituly z plzeňské fakulty se rozdávaly jako dárečky z vděčnosti, přátelství i lásky a za pár měsíců. Třeba v Praze 5 kdo neměl titul, zřejmě nekamarádil se starostou Milanem Jančíkem.

V roce 2005 se totiž JUDr. stala jeho blízká přítelkyně Andrea Češková. Její rigorózní práce ale ve fakultní knihovně podle Aktuálně.cz chybí. Stejně jako Jančíkova, který titul získal rok před Češkovou.

Přitom plakáty s Češkovou Jančík před eurovolbami zaplavil Prahu, takže se jeho přítelkyně nakonec europoslankyní stala. „Ano, titul jsem získala, ale víc vám k tomu neřeknu,“ reagovala pro Aktuálně.cz Češková. Nikoho už asi nepřekvapí, že oponenty její práce byli tehdejší děkan Milan Kindl a Jan Suchý, který pracuje v Kindlově advokátní kanceláři. Oba pak spolu s usvědčeným opisovačem Ivanem Tomažičem byli v komisi, před kterou Češková práci obhajovala. Europoslankyně vlastní s Jančíkem firmu AndreaCE a po získání titulu se stala spolumajitelkou firmy Účetní a daňové služby Praha.
Opozice v Praze 5 ale žádá fakultu o zveřejnění i dalších prací »politických studentů« ODS – mezi nimi i poslance a starosty Černošic Aleše Rádla.
Ministerstvo včera uvedlo, že podalo podnět k prošetření v kauze podivného udělování diplomů. Je přesvědčeno, že těm, kteří ho mají neprávem, může být zrušen. Seznam 400 rychlostudentů ale nezveřejní kvůli ochraně osobních údajů.

Exproděkan Kindl, který ze školy hodlá odejít, se asi o svoji budoucnost obávat nemusí. V Chomutově má hned tři advokátní praxe. Mezi kancelářemi neustále pendluje, jak Blesku potvrdila Kindlova sekretářka. Vedle toho plzeňský proděkan spoluvlastní pozemky u Žatce a v Chomutově bydlí v prvorepublikové vile, kde má také jednu z kanceláří. Hodně lidí je mu tu zavázáno, protože jim nebo jejich dětem pomohl ke snadnému titulu.

colombo59 ( 26. října 2009 13:51 )

Už se to blíží, chtělo by je provětrat z vokna, všechny, taky o pár lidech vím, jsou to již statní 50níci, takže žádnej "plyš" by určitě nebyl.Tekla by a jak.Tak se sejdem na Letný? Nebo co?Nebo to uděláme v okrese?Jinak si myslim,že se budou schovávat a ujíždět někam do prd.....le.

oldedek ( 16. října 2009 12:48 )

Vy si lidi myslíte, že když třeba "Standíka Upřímného" diplomku najdete, že bude nějaká špatná, podúrovňová ? Kdepak, právě naopak. Ta bude mít takovou úroveň, že by Rychecký záviděl. Přece politici, vrchní policajti aj. mají kolem sebe armádu dobrých právníků, kterým dokonce velí a ti makali až se z nich kouřilo. A Standa pak měl co dělat, aby si jí aspoň přečetl a trošku naučil. A ostatní ?!? když už dali nějaký prachy za podvody tak si určitě nějakou tu korunu schovají i na udělání „pěkné“ diplomky - V diplomkách se NIC NENAJDE !!!!

stastnyjim ( 15. října 2009 21:03 )

Proč je to dvakrát??? To jsem blázen.

stastnyjim ( 15. října 2009 21:02 )

Tak to já tvrdím, že slušných lidí je velká většina (já osobně se s žádným neslušným člověkem nemusím stýkat a ani bych si to o někom, koho znám osobně netrufl říct), ale jak jsem už tady párkrát napsal, zájmy lidí jsou roztříštěné.

stastnyjim ( 15. října 2009 21:02 )

Tak to já tvrdím, že slušných lidí je velká většina (já osobně se s žádným neslušným člověkem nemusím stýkat a ani bych si to o někom, koho znám osobně netrufl říct), ale jak jsem už tady párkrát napsal, zájmy lidí jsou roztříštěné.

Zobrazit celou diskusi